21 Ekim 2019 12:56

Ekoloji Birliği'nden 26 Ekim Ankara mitingine çağrı

Ekoloji Birliği, iklim krizi ve ekolojik yıkıma karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla 26 Ekim'de Ankara'da miting düzenliyor.

Görsel, Ekoloji Birliği'nin miting afişi

Paylaş

Ekoloji Birliği 26 Ekim'de Ankara'da "İklim krizine, ekolojik yıkıma dur diyoruz" mitingi gerçekleştirecek. Miting öncesi yazılı açıklama yapan Ekoloji Birliği, iklim krizine karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Çok sayıda ekoloji örgütünün birleşmesiyle oluşan Ekoloji Birliği, önümüzdeki hafta sonu Ankara’da gerçekleştireceği miting için çağrı yaptı. "İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz" sloganıyla 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek miting Tandoğan Meydanı’nda olacak.

Açıklamada, "Birlikte olmaya; yaşam alanlarımızı, ormanlarımızı, derelerimizi, tarım arazilerimizi, denizimizi, göllerimizi rant alanına çevirenlere; talan ve yağma edenlere dur demeye geliyoruz. Dayanışmaya birlikte mücadele edeceğimizi dosta, düşmana ilan etmeye geliyoruz. Kapitalizmin doğayı, yaşam alanlarını pazar haline getirmesine hayır demeye geliyoruz. Nükleer ve termik santrallere, HES’lere, RES’lere, JES’lere, taş ocaklarına; denizlerin, göllerin, derelerin kirletilmesine dur demeye geliyoruz" denildi.

"GELECEĞİMİZİ YOK EDENLERE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ"

Cerattepe’den Kazdağı’na, Ordu Fatsa’dan Murat Dağı’na, Samsun’dan Munzur’a, Aydın’dan Gümüşhane’ye, Sivas’tan Manisa’ya, Elbistan’dan Antalya’ya, Hasankeyf’ten İstanbul’a verilen mücadeleleri birleştirmek için bir araya gelecekleri belirtilen açıklamada, "Yanan ormanlarımızın, sincaplarımızın, ceylanlarımızın çığlığını; denizlerimizin, derelerimizin, göllerimizin kirliliğinden isyan eden tüm canlılarının yakarışını; tarihi, kültürel miraslarımızın yok edilişindeki üzüntüsünü Ankara’ya getiriyoruz. Siyanürden etkilenen insanlarımızın çığlığını; tarım arazileri zehirlenen köylülerin isyanını; geleceği yok edilenlerin nefretini; ülkenin yeraltı, yer üstü değerlerini talan projelerine ve çalışmalarına devam edenlere ve ettirenlere yönelik halkın tepkisini Ankara’ya getiriyoruz. Toprağımızı, suyumuzu, geleceğimizi yok etmek isteyenlere karşı omuz omuza olmaya, verilen mücadeleyi ortaklaştırarak büyütmeye, taleplerimizi haykırmaya Ankara’ya geliyoruz" ifadelerine yer verildi.

"YASALAR TALANA İZİN VERMEYECEK ŞEKİLDE DÜZENLENSİN"

Yasaların kamu hizmetine ve halkın çıkarına göre yeniden düzenlenmesini istedikleri ifade edilen açıklamada, "İklim krizine yol açan tüm ekolojik yıkım ve talan projelerinin ve faaliyetlerinin ülkenin her tarafında acilen durdurulmasını, işletme arama ruhsatlarının iptal edilmesini ve zarar gören tüm alanların önceki durumlarına göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bu yıkım ve talan projelerinin ve çalışmalarının önünü açan başta maden ve enerji yasaları olmak üzere tüm ilgili mevzuatın bir daha ekolojik yıkıma ve talana izin vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini istiyoruz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis, kol kırmanın "yasal sınırlar içinde" olduğunu savundu

SONRAKİ HABER

Gültan Kışanak'tan mektup: Cezaevi kitap yasağı getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...