21 Ekim 2019 12:09

Antep'te AKP'li Belediye Meclis üyelerinin ulaşım indirimine itirazı tepki topluyor

Antep'te AKP'li Belediye Meclis üyelerinin ulaşım indirimine itiraz etmesine öğrenci gençler "50 kuruşun hesabını yapıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: WRI/Flickr (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Boran İPEK
Antep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisine CHP’li Meclis üyeleri tarafından sunulan aylık 120 binişlik ulaşım kartının 50 TL olarak belirlenmesi önerisi AKP’liler tarafından reddedildi. İndirim önerisinin AKP’lilerce reddedilmesine tepki gösteren gençler, ekonomik kriz nedeniyle 50 kuruşun bile hesabını yaptıklarını söyledi.

"50 KURUŞUN HESABINI YAPIYORUZ"

Hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Zübeyde, 500 lira kredi aldığını, bunun 340 lirasını yurda, 100-120 lirasını da yol parasına verdiğini ve kendisine kalan 50-60 liranın ise bir kitap parasını bile karşılamadığını belirtti. Antep’e geldiğinden beri sürekli ailesinden para istediğini, 50 kuruşun hesabını yaptığını söyleyen Zübeyde, “Konserler, tiyatrolar en az 60 liradan başlarken ben ve benim durumumdaki birçok arkadaşım günü kurtarmanın hesabını yapıyor. Öğrencilere bu indirimi çok görenler bizim halimizden anlayamazlar” dedi.

Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Ömer ise ortalama 120 lira olan aylık yol masrafının 50 liraya indirilmesinin AKP tarafından engellenmesini doğal karşıladığını ifade ediyor. "Gelecek gençlerindir" sözlerini ağızlarından düşürmeyen yöneticilerin gençler için olumlu bir adım atmadığını belirten Ömer, üniversitelerin bir ticarethaneye dönüştüğünü ve iktidarın da üniversite gençliğine müşteri gözüyle baktığını dile getirdi. Normal şartlarda bir geliri olmayan öğrenci için 50 lira yol parasının bile fazla olduğunu belirten Ömer, "Kararın Belediye Meclisinde tekrar tartışılarak geçmesi gerek" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da sağanak, sel ve heyelana yol açtı: 1 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Van’da 9 ayda bin 495 hak ihlali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...