21 Ekim 2019 11:47

Vatandaşlık haklarını isteyen KHK’lilerin dilekçeleri kabul edilmedi

KHK ile ihraç edildikten sonra ellerinden alınan vatandaşlık haklarının iadesi için İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvuran emekçilerin dilekçeleri kabul edilmedi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen emekçiler, engellenen vatandaşlık haklarının iadesi için Fatih'te bulunan İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Binanın önünde bir araya gelen emekçiler, müdürlüğe giderek haklarının iadesi için dilekçe vermek istedi. Müdürlük, dilekçeleri kabul etmedi. Bunun üzerine bina önüne gelen emekçiler, açıklama yaptı. Açıklamada "İşimizi geri istiyoruz" yazılı önlükler giyen emekçiler, "KHK'ler ölümdür, ölümü durdurun" ve "KHK'ler gidecek biz kalacağız" dövizleri açtı. 

SEYAHAT VE ÇALIŞMA HAKLARI ENGELLENİYOR

Vatandaşlık haklarının ellerinden alındığını anımsatan KHK ile ihraç edilen öğretmen Hüda Yıldırım, pasaportlarına el konularak seyahat haklarının ve çalışma haklarının engellendiğini söyledi. 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM”

KHK ile ihraç edilen bir diğer öğretmen Cemil Turan, vatandaşlık haklarını İçişleri Bakanlığı'na hatırlatmak amaçlı bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Dilekçelerinin kabul edilmemesinin vatandaşlık haklarının engellendiğinin kanıtı olduğunu dile getiren Turan, “Hiçbir şekilde hukuka ve hukuk devletine yakışmayan bir davranıştır. Kamu adına bunu uygulayan, emniyet güçlerine bu emri verenler ve benim başvuru dilekçemi kabul etmeyen Vatandaş İşleri Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Savcıların bunu bir suç duyurusu olarak kabul etmesini istiyorum" dedi. 

“ÖLÜME TERKEDİLDİLER”

Emekçilere destek veren Avukat Mehmet Ali Başaran, KHK'lilerin maruz kaldıkları durumu “yargısız infaz” olarak değerlendirerek, "KHK'liler ölüme terk edildi. Bu en ağır insan hakları suçlarından biridir" ifadelerini kullandı. Adil yargılanma hakkını hatırlatan Başaran, "Bugün işsiz kalan onlar ama yarın siz olabilirsiniz, Türkiye'de yargı maalesef yok. Bu yargı her an hepimizi sivil ölüme mahkum edebilir. Dolayısıyla bu hayati bir meseledir. Bu sadece KHK'lilerin meselesi değildir" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Milyoner sayısı 210 bini aştı

SONRAKİ HABER

Yeni Kredi Paketi inşaata can suyu olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...