20 Ekim 2019 14:55

Şırnak ve Mardin'in 211 köyünde eğitime 5 gün ara

Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyon nedeniyle Şırnak ve Mardin'e bağlı 211 köyde eğitime 5 gün ara verildi.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile içerisinde cihatçı grupların yer aldığı ÖSO'nun Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyon nedeniyle Şırnak ve Mardin'e bağlı 211 köyde eğitime 5 gün ara verildi. Duyuru illerinde valilikleri tarafından yapıldı.

Şırnak Valiliği, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinin Suriye sınır hattında bulunan 55 köyünde eğitime 5 gün ara verildiği duyurdu. Açıklamada, "9 Ekim 2019 tarihinde başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden Barış Pınarı Harekatı kapsamında Şırnak ilimize bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerimizde bulunan Suriye sınırındaki 55 köydeki okullarımızda 21 Ekim tarihinden itibaren 5 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi.

Mardin Valiliği de Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde Suriye sınır hattında bulunan 156 köyde, eğitime 5 gün ara verildiği açıkladı.

Açıklamada "Mardin İlimiz Nusaybin İlçesi'ndeki tüm okullarımız ile Artuklu ve Kızıltepe İlçeleri'nin Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 21-25 Ekim 2019 tarihlerinde beş (5) gün süre ile Eğitime ara verilmiştir. Eğitime ara verilen okullarımız Kaymakamlıklarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından duyurulmuştur" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kriz gündemi değiştirilmek isteniyor"

SONRAKİ HABER

Lübnan: Zamlara karşı çakan kıvılcım, sistemi de yakacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...