20 Ekim 2019 10:22

Şifaiye Medresesi'nin duvarları yazı tahtasına döndü

Sivas'ta halk, Şifaiye Medresesi duvarlarına sprey boya ile zarar verilmesine tepki gösteriyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sivas'ta tarihi Şifaiye Medresesi duvarlarına kimliği belirsiz kişilerce sprey boya ile yazılan yazılar tepki çekiyor. Medreseyi gezmeye gelenler tarihi yapıdaki bu manzaraya tepki gösterdi.

Selçuklu döneminde 1217 yılında yaptırıldığı bilinen, hasta tedavisi yanında öğrencilerin tıp tahsilinin de yapıldığı en önemli medreselerden biri olan Şifaiye Medresesi'nin duvarları yazı tahtasına döndü. Yetkililer tarafından defalarca silinmesine rağmen tarihi eserlerin üzerine sprey boya ile çeşitli yazılar yazma alışkanlığının devam etmesi tepki çekti.

"TARİHİ ESERLERE ZARAR VERİYOR"

Sivas'ta yaşayan üniversite öğrencisi Hakan Yılmaz, "Bu resmen tarihi eserlere zarar vermektir. Görüntü kirliliği yaratıyor. Ayrıca küfür içerikli yazılar da var. Hoş karşılamıyoruz. Halkın, özellikle okumayan kesimlerin çeşitli konferanslarla bilinçlendirilmesi lazım" dedi.

Ali Goncu adlı yurttaş da "Bu insanlık değil. Bu duvarlardan ne istiyorlar. Yazmasınlar. Tarihi eserlere zarar verenler Türkiye'ye zarar veriyor demektir" diye konuştu.

Kırklareli'nden Sivas'a gezmeye gelen Hasan Çam ise "Nereden baksanız 800-900 yıllık bir yapı. Bu yapının bu şekilde korunması korunma değil zaten. Yazık günah, bu tip şeyler olmasın. Bunlar bize mirastır" ifadelerini kullandı. (Sivas/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TBMM, Hamidiye su alımının durdurulduğu haberlerine dair açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Aliağa’da petrol sızıntısı, sahilde kirliliğe neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...