20 Ekim 2019 09:50

Sultangazi'de gençler okullarında göremedikleri bilimsel konuları tartıştı

Sultangazi'de liseli öğrenciler, bilim atölyesinde bir araya geldi ve ders kitaplarında göremedikleri konuları tartıştı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Sultangazi’de Emek Gençliği’nin çağrısıyla çeşitli liselerden gençler, "Sultangazi Bilim Atölyesi"nde buluştu ve okullarında göremedikleri bilimsel konuları tartıştı. Etkinlikte "Uzay Zaman, Maddenin Oluşumu, Rölativite", "Kuantum Nedir, Ne Değildir?", "Makro ve Mikronun Diyalektiği: Sicim Teorisi", "Paralel Evren Mantığı ve Holografik Evren" gibi konular başlık olarak seçildi.

Atölye "Uzay Zaman, Maddenin Oluşumu, Rölativite" konusu ile tartışmalara başladı. 50'yi aşkın gencin katıldığı atölye, Eğitim Sen 4 No’lu şube başkanı olan Fizik Öğretmeni İzzet İldeş’in sunumuyla başladı. Atölye, Stephan Hawking’in zamanın oluşumdan bahsedişi, Einstein’ın "tanrı zar atmaz" sözünün irdelenmesi ve olasılıklara dair görece kafa karıştırıcı olan tartışma ile gelecek konu olan "kuantum"a da atıfta bulunarak son buldu.

"ARADIĞIM ÇEVREYİ BULDUM"

Tartışmalara soru ve cevaplarıyla katkı yapan gençler, sonrasında gerçekleştirilecek etkinlikleri sabırsızca beklediklerini söyledi. Önümüzdeki haftalarda başka başlıklarla da etkinlikler gerçekleştirme konusunda ortaklaşan gençler, özellikle müfredattan kaldırılan evrim konusunun ilk ele almaları gereken başlık olduğunu düşünüyor.

Etkinliğe ilk defa katılan liseli bir genç, "Uzun zamandır aradığım insanları ve çevreyi bulduğum için çok mutlu oldum ve heyecanlandım. Liseye başlarken bir iz bırakmak isteğiyle başladım ve bu atölyenin bir parçası olarak okuduğum lisede bu atölyenin büyümesi ve devamlılığı için çalışmalar yürüteceğim. Çünkü bu çabanın büyümesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bir başka atölye katılımcısı genç ise "Bundan sonra yapılacak olan etkinliklere yardımcı olmak, bu atölyenin daha büyük bir kitleye ulaşarak devam etmesi için çabalayacağım" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de protestolar sonrası ulaşım zammı askıya alındı, ordu ilk defa sokakta

SONRAKİ HABER

TBMM, Hamidiye su alımının durdurulduğu haberlerine dair açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...