19 Ekim 2019 11:24

HDP Eş Genel Başkanı Temelli'nin de olduğu HDP'lilere polis müdahalesi: 3 yaralı

Ankara'da, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP’li milletvekilleri ve HDP'lilerin yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti, yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve HDP’li milletvekillerin katılımı HDP Ankara İl Örgütü önünde Suriye'ye yapılan operasyona ve kayyumlara karşı yapılacak açıklamaya polis müdahale etti.

3 HDPLİ TELSİZ VE SİLAH DİPÇİKLERİYLE YARALANDI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, polislere yolu açmaları gerektiklerini ve trafiği tıkadıklarını hatırlatarak, “Görmüş olduğunuz bu sahne Türkiye'nin fotoğrafıdır. HDP’den korkanlar ve sesinin duyulmasından rahatsız olanlar binanın önüne araçları çekmişler ve ‘Geçin araçların arkasında basın toplantısı yapın’ diyorlar” dedi.

Kendilerini dar alanlara sıkıştırmak isteyenlerin HDP’nin milyonları temsil ettiğinden haberleri olmadığını söyleyen Temelli, “Biz Türkiye'nin her yerindeyiz ve hakikatin sesini her yere ulaştırmaya devam ediyoruz. AKP İktidarı kaybediyor. Korkunun ecele faydası yok bu iktidar gidiyor” dediği anda bir polis memurunun “Bu ne diyor, müdahale edin” sözleriyle açıklama engellenerek sert bir şekilde müdahale edildi. Kafasına polis telsizi ile vurulan HDP Ankara İl Yöneticisi İbrahim Elveren, yine kafasına biber gazı silahının dipçiğiyle vurulan ve vurulduktan sonra epilepsi krizi geçiren HDP Mamak İlçe Yöneticisi Adem Bucağa ve Mamak İlçe Eş Başkanı Mustafa Uğur Akkaya yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Basının da müdahaleyi yakından çekmesine izin vermeyen polisler, “Siz gidin emniyet var, burada” dedi.

“BU GİDİŞAT TÜRKİYE'Yİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR”

Yaşanan arbede ve yaralıların hastaneye kaldırılması ile birlikte HDP İl binasında konuşan Temelli, “Bu gidişat Türkiye'yi çok hızlı bir şekilde felakete sürüklüyor. Bu iktidar artık ülkeyi yönetemiyor ve yönetemedikçe şiddeti bütün sokaklara yayıyor” dedi. Meclise de çağrı yapan Temelli, bu şiddete ve Suriye'deki operasyona karşı çıkmak gerektiğini ifade ederek “Bu iktidar savaştan ve şiddetten beslendiği sürece zalimliği her yere yayacaktır” diye konuştu.

Esasen kayyum rejimlerine karşı bir miting düzenleyeceklerini ve bunun anayasa çiğnenerek engellendiğini belirten Temelli, “Diyarbakır, Van, Mardin kayyumları iki ayını doldurdu ve birçok ilçemize de kayyum atanmaya devam ediyor, Hakkari de buna eklendi. Oluşturulan fezlekeler uydurma ve kayyumun kendisi de kabul edilebilir değildir. O yüzden meclis inisiyatif alıp hukuku, demokrasiyi savunmalıdır ve sahip çıkmalıdır. Bu iktidar yönetemedikçe ülkeye tek adam ve kayyum rejimini dayatmaya devam diyor” dedi.

AKP'nin Kürt düşmanlığından beslendiğini söyleyen Temelli, “Ayrımcılıkla toplumu bölerek ayakta durmaya çalışıyor. Gidiyorlar ve giderken de bu güne kadar yaratmış oldukları tahribatı büyütmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“TÜRK'ÜN KÜRT'E, KÜRT'ÜN TÜRK'E İHTİYACINDAN KORKUYORLAR”

Türkiye halklarının barış istediğini ve bir arada yaşama iradesini her gün ortaya koyduğunu ifade eden Temelli, “Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e ihtiyacı var. İşte bundan korkuyorlar ve korktukları için aşağıdaki şiddeti halklara dayatıyorlar. Susmayın, korkmayın” dedi. (Ankara/EVRENSEL)​​​​​


MERSİN’DE ENGELLEME

Mersin’de HDP Akdeniz İlçe Örgütü’nün, HDP Mersin Milletvekilleri Rıdvan Turan ve Fatma Kurtulan’ın yanı sıra birçok partilinin katıldığı  basın açıklaması, Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin düzenlemek istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Engellemeye tepki gösteren partililer, polise “Ablukayı derhal kaldırın. Ablukanızı ve engellemeye yönelik baskınızı kınıyor ve kabul etmiyoruz. Partimizi binalara hapsetmeye çalışamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Partililer daha sonra, ilçe örgütüne geçti. Parti önündeki polis ablukası ise sürüyor. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Beşar Esad’la görüştük

SONRAKİ HABER

Gün gün Türkiye'nin Suriye operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...