Anadolu Üniversitesi öğrencileri, "öğrencisiz festivali" protesto etti

Eskişehir Anadolu Üniversitesinin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılışına öğrenciler alınmadı. Öğrenciler duruma tepki gösterdi.

19 Ekim 2019 08:57
Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesinin bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılışına öğrencilerin alınmaması tepki topladı. Festivalin açılış oyunu “Arzu Tramvayı”nı izlemek isteyen öğrencilere üniversite yönetimi tarafından “Etkinlik protokol için düzenlendi” denildi. Bunun üzerine öğrenciler, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin protestoları üzerine görevliler 70 kişinin içeri girmesi karşılığında protestoların durmasını istedi. Ortak talepleri arasında tiyatroya alınmak ve yapılan haksızlığın telafi edilmesini isteyen öğrenciler “Öğrenciler burada tiyatro nerede”, “Oyun basıldı eğlendiniz mi” sloganları attı.

Oyunun bitiminde AKM’den ayrılan Rektör Şafak Çomaklı’yı da protesto eden öğrenciler “Rektör kaçma”, “Öğrenciler burada rektör nerede” sloganları attı. Rektör aracına binerek bölgeden uzaklaştı.

ONUR SAYLAK: HABERİMİZ YOKTU, YENİDEN GELECEĞİZ

Oyundan sonra öğrencilere böyle bir durumdan haberi olmadığını belirten Oyuncu Onur Saylak, “Ne kadar güzel ki bu festivale sahip çıkıyorsunuz, demek ki çok güzel bir festival oluşacak, yakın bir tarihte tekrar yeni bir tarih belirleyerek sizlerle beraber olacağız” dedi.

CEVAT ÇAPAN’A KATKI ÖDÜLÜ

Öte yandan 9 Kasım’a kadar devam edecek festivalin açılış töreninde Akademisyen, Şair ve Yazar Cevat Çapan’a Tiyatro Eğitimine Katkı ödülü verildi. Yaygın tiyatro eğitimi anlayışıyla çağdaş tiyatronun gereksinimlerini arasında bir değerlendirme yaparak Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünün eğitim programını belirleme amacıyla düzenlenen, Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 7’si yerli, 3’ü yabancı oyun olmak üzere 10 tiyatro eseri sahnelenecek. Sonucunda bir tez çalışması yayımlanarak tiyatro eğitimine güncel bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan projede, tüm oyunlara konservatuvar öğrencileri ve akademisyenlerin katılımı sağlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Rusya'da baraj çöktü: En az 15 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Tosun ve Aydemir’in akıbeti sordu: Hakikati istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa