19 Ekim 2019 09:21

Akkuyu Nükleer Santrali'ne çalışmaya gelen işçiler kaza yaptı: 2 ölü, 11 yaralı

Akkuyu Nükleer Santrali'ne çalışmaya gelen Ukraynalı işçileri taşıyan minibüsün tıra çarpması sonu 2 işçi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) çalışmak için yurt dışından gelen işçileri taşıyan minibüs, TIR’a arkadan çarptı. Kazada, Ukrayna uyruklu 2 işçi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, Silifke ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Rusya'dan Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmak için uçakla Antalya'ya gelen işçileri taşıyan Ömer Özen yönetimindeki minibüs, aynı yöne giden Abdurrahman Tepe yönetimindeki tıra arkadan çarptı. Kazada, Ukrayna uyruklu Denis Osmukha (32) ve Andrii Voronov (44) öldü, Rus ve Ukraynalı 11 kişi de yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, Silifke Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. 

ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün sabah erken saatlerinde Mersin ilinin sınırları içerisinde Mersin- Antalya otoyolunda, özel bir ulaşım şirketinin servis aracı ile yolcu taşıması esnasında meydana gelen trafik kazası sonucunda, Akkuyu NGS inşaat çalışmalarında hizmet vermesi öngörülen bir kuruluşun iki uzmanının, polis verilerine göre kaza yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. Edinilen bilgilere göre servis aracında şoför dahil olmak üzere toplam 13 kişi bulunmakta idi. Çeşitli derecelerde yaralanan kaza mağdurları, gerekli olan tedavinin yapılması amacıyla acil olarak hastanelere sevk edilmiştir. Şu an itibariyle hastanelerde ağır yaralanan 3 kişi tedavi altındadır, diğer 3 kişi doktor gözetimi altında tutulmakta olup, 5 kişi taburcu edilmiştir. Kaza mağdurları ile ailelerine gerekli destek sağlanmaktadır. Şirketimizin bütün çalışanları ve şahsım adıma, kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına en içten şekilde başsağlığı diliyorum. Bu hepimiz için büyük bir acıdır. Sizinle birlikte yas tutuyoruz. Herkesi yollarda azami derecede dikkatli ve temkinli olmaya çağırıyorum. Hastanelere kaldırılan bütün arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir şey insan hayatı ve sağlığından daha değerli olamaz." (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Nurcan Baysal’ın evine polis baskını

SONRAKİ HABER

Rusya'da baraj çöktü: En az 15 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...