18 Ekim 2019 15:24

22 Ekim’de nükleer gezisi yapılacak: Güzellemeye ortak olmayın

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, 22 Ekim’de gazeteciler için düzenlenecek nükleer güç santrali gezisi için çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu NGS’nin nükleer santral inşaat sahasındaki gezisine katılacak basın mensuplarına “nükleer güzellemeye ortak olmayın” çağrısı yaptı.

22 Ekim’de düzenlenecek nükleer güç santrali gezisi programı ile ilgili açıklama yapan Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Platformun dönem sözcüsü Kimya Mühendisi Emre Üresin “Akkuyu turu Çernobil turuna dönüşmesin” dedi.

Gezinin yeni bir nükleer güzelleme için gerçekleştirildiğini ifade eden Üresin, “İnşaat alanında iki kere oluşmuş çatlağın sıvasını, yok edilen ormanı, betona çevrilen koyu göstermeyecekler. Santralin daha faaliyete geçmeden yarattığı çevre kirliliğini, Büyükeceli köylülerinin isyanını anlatmayacaklar. Kanalizasyon altyapı sistemi olmayan, bütün atıkların Çağlayık Deresine bırakıldığını, derenin kanalizasyon sistemi gibi kullanıldığını, inşaat sahasında patlatılan dinamitlerden kaynaklı Büyükeceli üzerine yağan toz bulutunu; kısaca Büyükeceli'nin daha şimdiden bu yükü kaldıramadığından söz etmeyecekler” dedi.

“Henüz hayata merhaba dememiş bebeklere karşı sorumluyuz” diyen Üresin, gelecek nesillere yaşanabilir ve temiz bir dünya bırakmaya mecbur olduklarını söyledi.

Emre Üresin, “Halkımıza gerçekleri ulaştırma çabası içinde gece gündüz durmadan, dinlenmeden görev yapan basın emekçilerinin, nükleer güç santrallerini masum gibi gösteren, inşaatın sorunsuz ve büyük bir özenle yapıldığını anlatan bir masalı dinlemeyeceklerine inancımız sonsuz. Mersin NKP olarak siz, basın emekçilerini bu nükleer güzellemeye ortak olmamaya çağırıyoruz. Sizleri çevreden yana olmaya doğanın talanına dur demeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının bitiminde Platformun yürütmesinde yer alan Avukat Sevim Küçük, gazetecilerin geziye davet edilip edilmediğini sordu. Alanda haber yapan gazeteciler, böyle bir geziden haberdar olmadıklarını söyledi. Evrensel muhabirleri dahil pek çok basın mensubuna Akkuyu NGS şirketinden bir davet ya da çağrı yapılmadığı ortaya çıktı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalelerinden elendi | İhale İBB'den habersiz yapılmış

SONRAKİ HABER

Ekonomide kırılganlık artıyor, sanayi üretimi düşüyor, işsizlik tırmanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...