18 Ekim 2019 15:07
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2019 17:49

Trump: Erdoğan ateşkesi çok istiyor; Kürtler de istiyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda varılan anlaşmaya ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmeye ilişkin Twitter'dan paylaşımlarda bulunan Trump, “Az önce Erdoğan’la konuştum bana ufak bir havan ve keskin nişancı atışını çabucak ortadan kaldırdıklarını söyledi. Erdoğan, ateşkesi ya da operasyona ara vermeyi, birlikte çalışmayı çok istiyor. Kürtler de istiyor, nihai çözüm bulunacak" ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Twitter mesajını alıntılayarak, “Terörizmi yenelim” mesajını paylaştı.

Erdoğan dün Trump'ın açıklamasına Twitter hesabından “Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı terörizmi yendiğimizde daha fazla can kurtarılacak. Bu ortak çabanın bölgemizde barışı ve istikrarı destekleyeceğinden eminim” mesajıyla yanıt vermişti.

Trump ayrıca, Avrupa Birliği üyesi devletlerin, ülke vatandaşı IŞİD’lilerin yargılanmak üzere ülkelerine geri alınması konusunda istekli davrandığını da iddia etti.

ERDOĞAN: ORTAK ÇABALARIN SÜRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Görüşmemizde köklü ve sağlam temellere dayanan Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için attığımız karşılıklı adımlardan duyduğum memnuniyeti kendileriyle paylaştım. Başta Suriye'nin kuzeyinde tesis edeceğimiz güvenli bölge çalışmaları olmak üzere bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan doktor: Cezalar ağırlaştırılsın

SONRAKİ HABER

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalelerinden elendi | İhale İBB'den habersiz yapılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...