18 Ekim 2019 13:52

KESK İstanbul Kadın Meclisi: Şengül Karaca için gerçek adalet istiyoruz

KESK İstanbul Kadın Meclisi, şüpheli şekilde yaşamını yitiren KESK Üyesi Şengül Karaca için basın toplantısı düzenledi, "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İstanbul Kadın Meclisi, şüpheli şekilde hayatını kaybeden KESK Üyesi Şengül Karaca için Mecidiyeköy'de bulunan Eğitim Sen 3 No'lu Şubede bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet" pankartı önünde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen 7 No'lu Şube Kadın Sekreteri Şaheser Kocakaya, üyeleri Şengül Karaca'nın cinayete kurban gittiğine dair şüpheler olduğunu hatırlattı ve "Şengül Karaca 4 Mayıs 2017 tarihi gecesi şüpheli bir şekilde 4. kattan aşağıya düştü ya da düşürüldü. Tanık, ifadesinde 'Şengül’ü aşağıya doğru iki elin ittiğini' gördüğünü belirtmiştir" diye söze başladı.

SANIK HASAN AYDIN'IN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ

Soruşturma aşamasında sanık Hasan Aydın'ın çelişkili ifadeler verdiğini belirten Kocakaya, "Hasan Aydın çelişkili ifadeler vermiş 'Şengül intihar edecek biri değil' demiştir. Ancak mahkemede ifadesini değiştirerek 'Şengül bunalımdaydı' diyerek intihar ettiğini öne sürmüştür. Evin her tarafının dağınık olmasını açıklayamamış ve Şengül’ün nasıl öldüğüne ilişkin yalan yanlış ifadeler vermiştir" diye konuştu.

SAVUNMANIN OLMADIĞI DURUŞMA

Adli Tıp Kurumunun verdiği bilirkişi raporundaki “intihar mı cinayet mi olduğu belli değil” şeklindeki şüpheli ifadeye dayanarak mahkemenin sanık Hasan Aydın’ın beraatine karar verdiğini vurgulayan Kocakaya, "Beraat kararının verildiği gün, Şengül’ün avukatı Meriç Eyüboğlu, Hülya Halakçay'ın ilk mahkemesine katılmıştır. Bundan dolayı Şengül’ün mahkemesine verilen mazaret mahkeme heyeti tarafından kabul edilmemiş ve mahkeme avukatsız yapılmıştır" dedi.

Savunmanın olmadığı bir mahkeme heyetinin bu tutumunu son derece yanlı bulduklarını belirten Kocakaya, "Bir kez daha erkek yargının tecelli ettiğini görüyoruz. Şengül Karaca ve erkek şiddeti sonucu kaybettiğimiz tüm kadınlar için erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye açıkladı. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Saadet Gıda'da önlem, işçinin kolu koptuktan sonra geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...