Adana’da HDP mitingine yasak: 9 gözaltı

Adana'da yapılmak istenen “Demokrasi için buluşuyoruz” mitingi valilik tarafından yasaklandı. HDP İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Masum Eriğ dahil 9 kişi gözaltına alındı.

18 Ekim 2019 14:26
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2019 17:44
Paylaş

Adana’da, HDP’nin çağrısıyla “Demokrasi için buluşuyoruz” mitingi için bir araya gelmek isteyenler polislerce engellendi.  Valiliğin mitingi yasaklaması üzerine alanda basın açıklaması yapılmasına da “yasak” diyerek izin verilmedi.

Mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı polisler tarafından kapatıldı. Alanda bulunan HDP İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Masum Eriğ dahil 9 kişi gözaltına alındı. HDP Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Rıdvan Turan, Feleknas Uca, Fatma Kurtulan’ın da aralarında olduğu HDP’liler engellendi. Gözaltına alınanlar ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

FATMA KURTULAN, “ANAYASAL HAKKIMIZ ENGELLENİYOR”

HDP Milletvekili Rıdvan Turan polislere, “AKP'nin polisimizin halkın polisi misiniz?” diye tepki gösterdi. HDP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, basın açıklaması yapmanın Anayasal hakları olduğunu, Valillik yasağı ile engellenemeyeceğini belirterek “Bu ülkede insanlar ölüyor, Validen emir aldım demekle bu işler olmaz” diye tepki gösterdi. Basın açıklaması için alanda bulunan HDP’lilerin gözaltına alınması üzerine milletvekilleri alanda oturarak tepki gösterdi.  HDP'li Tülay Hatimoğulları, engelleme ve gözaltılara tepki göstererek, barış ve demokrasi mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

TÜLAY HATİMOĞULLARI: "BASKILARA RAĞMEN BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da, “Etkinlik başvurumuz valilik tarafından yasaklandı. Biz bugün buraya milletvekilleri olarak gelecek olan halkımıza gerekli açıklamayı yapmak üzere bir araya geldik. Kısa bir basın açıklaması yapmaya geldik; bu da engellendi. İl yöneticilerimiz, ilçe başkanlarımız gözaltına alındı. Valiliğin bu tutumunu kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumu kınıyoruz. Bir an önce bütün arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bizler bütün baskılara rağmen barışı, kardeşliği haykırmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederek buradan şimdilik dağılıyoruz. Ama demokrasi mücadelemiz yaşamın her alanında fazlasıyla devam edecek. Bu zulmü bu işkence bitene kadar devam edecektir” dedi.

Gözaltına alınan HDP üye ve yöneticileri sağlık kontrolüne götürüldü. HDP’lilerin 2911 sayılı gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri iddiası ile gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Mahsun Eriğ ve Gülseren Tural, HDK Adana İl Meclisi Sözcüsü Uğur Bayrak, HDP Çukurova İlçe Eş Başkanı Hasan Biber, HDP il yöneticileri Mehmet Zeki Eren, Remzi Celp ve Nimet Sezgin, HDP üyeleri Hanifi Tabancı ve Cemil Kaya.

“HDP BİNASINA GİRİŞLER ENGELLENİYOR”

Öte yandan HDP binasına girişler polis tarafından engelleniyor. Mitingin yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı ile 5 Ocak Meydanı dahil şehir merkezinin birçok yerinde ve Kürt vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelerde de zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alındı.  (Adana/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Adana Mutabakatı’nın uygulanması için çalışıyoruz

SONRAKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...