18 Ekim 2019 03:11

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Adana Mutabakatı’nın uygulanması için çalışıyoruz

ABD-Türkiye anlaşmasına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile Türkiye’nin ateşkes anlaşmasına ilişkin "Adana Mutabakatı’nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Lavrov, Kürt sorununda Suriye’nin toprak bütünlüğü ve SDG ile Şam arasında diyalogla çözülmesinden yana tavır sergileyeceklerini söyledi.

Fırat'ın doğusunda yönelik operasyonun ABD ile görüşmenin ardından kesilmesi ve yapılan anlaşmaya ilişkin Rusya’dan açıklama geldi. Konuyla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kürt sorununda Suriye’nin toprak bütünlüğü ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam arasında diyalogla çözülmesinden yana tavır sergileyeceklerini söyledi. Lavrov, “Ortadoğu’nun bu kısmında biriken karşıtlıkları göz önünde bulundurursak, bunun zor bir süreç olduğunu düşünüyorum. Fakat gerçekçi bir süreç. Bu süreçte başarılı olunması için de her türlü desteği vereceğiz" diye belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Rusya’nın, Kürt grupların Suriye- Türkiye sınırından çekilmesine destek vermeye gerçekten hazır olup olmadığı” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Lavrov, “Sahada Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün yanı sıra Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını temin edecek gerçekliklere yol açacak bir diyaloğa destek vereceğiz” dedi. 

Adana Mutabakatı’nın uygulanması için çalışacaklarının altını çizen Lavrov, bunun Ankara ile Şam arasında diyaloğun başlamasına yardımcı olacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES'ten Suriye operasyonu açıklaması: Sağlık emekçilerinin güvenliği sağlanmadı

SONRAKİ HABER

Adana’da HDP mitingine yasak: 9 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...