18 Ekim 2019 11:16

SES'ten Suriye operasyonu açıklaması: Sağlık emekçilerinin güvenliği sağlanmadı

SES Merkezi Temsilciler Kurulu, Suriye operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yeterli önlem alınmayarak sağlık emekçilerinin güvenliğinin sağlanmadığı belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkezi Temsilciler Kurulu (MTK) Suriye operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Suriye-Türkiye sınır hattında gerekli önlemlerin alınmayarak sağlık emekçilerinin güvenliğinin sağlanmadığını söyledi.

Yapılan açıklamada Kara, operasyonun televizyonlardan izlenecek bir oyun olmadığını; ölüm, yoksulluk ve göçlere sebep olmasıyla toplum sağlığını yok ettiğini ifade etti. Ülke güvenliğinin bahane edilerek, toplumun "tek adam rejimi"ne biat etmesinin istendiğini ifade eden Kara, "Birçok ilde sosyal medya paylaşımı ve açıklamalar nedeniyle gözaltı ve tutuklamalar yaşandı. Bu gündemle yapılacak tüm demokratik eylemler, toplantılar engellenmektedir. Urfa’da üyelerimizin de içinde olduğu kişilere yönelik gözaltı işlemi 10 gündür sürmektedir" diye konuştu.

Ortadoğu halklarının barışa ihtiyacı olduğunu dile getiren Kara, "Aksi takdirde, sürekli dikkat çektiğimiz gibi bu savaşta da bebeklerin, gebelerin, kadınların, yaşlıların yaşam hakları başta olmak üzere insanda ve doğada ciddi tahribatlara neden olacaktır. Sağlığımız, toplumun sağlıklı yaşam hakkı elinden alınacaktır" dedi.

"NUSAYBİN HALKI İÇİN YETERLİ ÖNLEM ALINMADI"

Operasyon ile birlikte sadece Kuzey Suriye'de yaşayan halkların değil, Türkiye sınır bölgelerinin de etkilendiğini anlatan Kara, Nusaybin’e gerçekleştirdikleri ziyarette halkın korunması ve can güvenliğinin sağlanması için yeterli hazırlık yapılmadığını gördüklerini ve yaşanacak süreçle ilgili bilgilendirilmediklerini söyledi. Bu süreçte Nusaybin'e yaklaşık 60 civarında havan topu düştüğünü kaydeden Kara, sağlık emekçilerinin özverili çabasıyla yaşanan yoğunluğun çözüldüğüne dikkat çekti. Sağlık emekçilerinin de güvenliğinin sağlanmadığını belirten Kara, bir doktor ve bir hemşirenin de yaralılara müdahale ederken atılan havan topuyla yaralandığını söyledi.

Operasyonla birlikte yoğun bir göçün de yaşandığını dile getiren Kara, "Serekaniye’den doktorlar tarafından yapılan acil çağrıda, Serekaniye’de mahsur kalan siviller olduğu ve yaralı oldukları, bombardımanın sürmesi nedeniyle tahliye edilemedikleri ifade edilmekte ve tahliyelerin yapılabilmesi için bir insani koridor açılması çağrısında bulunulmaktadır. Ayrıca, doktorların çağrısında Türkiye tarafından uluslararası yasak silahların kullanıldığı iddia edilmektedir" diye konuştu.

İktidarın politika ve kararları iel aynı düşünmeyenlerin baskı altına alınmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Kara, bu politikalara destek vermeyenlere yönelik her türlü uygulanan baskı sona erdirilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü: Türkiye ve desteklediği silahlı gruplar koalisyonu savaş suçları işledi

SONRAKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Adana Mutabakatı’nın uygulanması için çalışıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...