17 Ekim 2019 19:57

Mahkeme, Kirazlıtepe’deki evlerin satışına izin vermedi

Kirazlıtepe Mahallesini kentsel dönüşüm adı altında satmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına mahkeme "dur" dedi. Bakanlık yarın satış işlemini gerçekleştiremeyecek.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Kiralıtepe Mahallesi sakşnleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yarın satışı yapılması planlanan evlerini şimdilik kurtardı. Mahallelinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 

Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evlerini kentsel dönüşüm kapsamında vermek istemeyen Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerine satış tebligatları göndermiş ve evlerini satışa çıkarmıştı. Kirazlıtepe Mahallesi sakinleri ise tebligatlara itiraz ederek yürütmenin durdurulmasını talep etti. Mahalle sakinleri, arazinin hukuka aykırı olarak riskli alan ilan edildiği ve zorla muvafakatname imzalatılmaya çalışıldığı gerekçeleriyle yürütmenin durdurulmasını ve iptalini istedi.

İstanbul 10 İdare Mahkemesi de, dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabileceği gerekçeleriyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

"KAZANAN KİRAZLITEPE HALKI OLMUŞTUR"

Konuştuğumuz mahalle sakini, “Hukuksuz bir şekilde parsel oyunlarıyla çoğunluğu sağladık diyen Üsküdar Belediyesi halkı baskı altında imzaya zorladı, fakat biz bu baskılara boyun eğmedik. Kirazlıtepe halkı olarak Bakanlık tarafından yarın satışı yapılması istenen arsa hisselerine ve konut haklarının zorla elinden alınmasına karşı açtığımız davayı İstanbul İdare Mahkemesine taşıyarak bugün itibari ile yürütmenin durdurulması kararı alındı. Yarınki satışlar da durduruldu. Yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı evlerin satışını gerçekleştiremez, ve Kazanan Kirazlıtepe halkı olmuştur” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat: ABD-Türkiye müzakerelerinde kim ne kazandı?

SONRAKİ HABER

Hrant Dink Vakfı'nın "Kayseri" konferansı gerekçe gösterilmeden yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...