17 Ekim 2019 18:40

Belediye-İş: Hem belediye başkanımızı, hem de işverenimizi seçtik

Belediye-İş Sendikası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerdeki örgütlenme sürecine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Belediye-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi öncesi sendikaya üye olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kadrolu işçileri ile İBB iştirakleri İston A.Ş. ve İsbak A.Ş. işçileri için Fatih'te bulunan Belediye-İş Sendikası İstanbul Şubeleri önünde basın açıklaması düzenledi. İşçilerin “Örgütlenen işçi asla yenilmez” pankartı ardında toplandığı basın açıklamasında sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Örgütlü işçi asla yenilmez”, “Yandaş sendika istemiyoruz” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında konuşan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul,  belediyenin bütün hizmetlerini yerine getiren işçiler olarak seçimlerinin kendileri için iki kez önemli olduğunu vurguladı ve “Hem şehrimizi yönetecek belediye başkanını seçiyoruz, hem de kendimize işveren seçiyoruz” dedi.

İstanbul yerel seçimlerinin haksız ve hukuksuz yere tekrar edildiğini hatırlatan Yurdakul, “Ekrem İmamoğlu'nu en iyi biz anlarız. 1997’da İETT'de, 2011’de İBB’de yetkilerimiz zorla, hukuk dışı yöntemlerle, ahlak dışı yöntemlerle alındı” diye konuştu.

İstanbul'un bu haksızlığa karşı tekrar Ekrem İmamoğlu'nu seçtiğini, kendilerinin de destek verdiğini belirten Yurdakul, “Çalışanlar demokratik hakkını ancak bu yönetimde kullanabilir diye verdik bu desteği” dedi.

SİZİ Mİ DESTEKLEYECEKTİK?

İmamoğlu ve ekibini; yüzünü işçi sınıfına döndüğü müddetçe destekleyeceklerini ifade eden Yurdakul, eski yönetime seslenerek “İşçinin anayasal hakkına engel olacaksınız, hakkını zorla gasp edeceksiniz... Sizi mi destekleyecektik?​” diye sordu.

Hizmet-İş’in işçilerin Belediye-İş'e zorla üye yapıldığı yönündeki iddialarına da değinen Yurdakul, “Siz herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz?​” diyerek tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anlaşma sağlanan 13 madde: Güvenli bölge TSK kontrolünde olacak

SONRAKİ HABER

Fatih Polat: ABD-Türkiye müzakerelerinde kim ne kazandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...