17 Ekim 2019 16:18

Sosyal medyada Suriye operasyonu karşıtı paylaşım yapanlara operasyon

Sosyal medyadan Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu eleştiren pek çok kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanların bir kısmı da tutuklandı. 

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

GEBZE

Gebze’de bu sabah “Terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi yarın savcılığa sevk edilecek. 

Sabah saatlerinde Gebze'de ev operasyonuyla gözaltına alınan 4 kişiden biri olan Emek Partisi üyesi Erol Fıratoğlu'nun 'Terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurumlarını ve organlarını aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla ifadesi alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de alınan ifadesinin ardından yarın savcılığa sevk edilececeği öğrenilen Emek Partisi üyesi Fıratoğlu ve diğer 3 kişi, bu geceyi nezarette geçirecek. Fıratoğlu'na isnat edilen suçlar arasında üyesi bulunduğu Emek Partisi'nin savaşa karşı açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşması, Deniz Gezmiş, İmran Aydın, Erdal Eren ve İbrahim Kaypakkaya gibi devrimcilerin fotoğraflarını paylaşması yer alıyor.

Polisin Fıratoğlu'na yönelttiği soruların bir kısmı şöyle: "Paylaşımı ne amaçla yaptınız? Paylaşımda fotoğrafı bulunan Erdal Eren/Deniz Gezmiş/İmran Aydın/İbrahim Kaypakkaya isimli şahıslar kimdir? Sizin için ne anlam ifade etmektedir?" 

ÇANAKKALE

Çanakkale’de HDP’lilere yönelik yapılan baskınlarda da en az 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan ve ismi öğrenilenler ise şöyle: “Halkların Demokratik Partisi (HDP) merkez ilçe başkanı Hamit Kılıç, HDP Biga ilçe başkanı Abdülhamit Aytaç, HDP Gelibolu ilçe yöneticisi Fahrettin Aydın, HDP Gökçeada'da İl Genel Meclisi adayı Beşir Şeker, HDP Biga eski ilçe başkanı Mehmet Aytaç ve Azmi Karali.”

DENİZLİ

Denizli’de, Suriye operasyonu karşıtı sosyal medya paylaşımları yapan 8 kişi gözaltına alındı. 

ANTALYA 

Antalya'da da sosyal medya paylaşımları nedeniyle 43 kişi hakkında soruşturma başlatıldı, gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

KONYA

Konya'da, sosyal medya paylaşımlarında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddia edilen kişi tutuklandı.

URFA

Urfa Suruç’ta da aynı gerekçeyle bir kişi gözaltına alındı.

KKP GENEL BAŞKANI SİNAN ÇİFTYÜREK SERBEST

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dün Kayapınar ilçesindeki evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, emniyet işlemleri ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Çiftyürek, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. 

Bağlar ilçesinin Fatih Mahallesi'nde yapılan ev baskınında polislerce tekmelenerek gözaltına alınan Çimen Ülker (29) de emniyet işlemleri ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Ülker, savcılık ifadesi alınması ardından “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ülker, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Babaları tarafından istismara maruz kalan kız çocuklarının davası görüldü

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçileri: Operasyon durmalı, eğitime devam edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa