17 Ekim 2019 13:24

İzmir'de Sezai Temelli’nin katıldığı açıklamaya polis müdahalesi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin partisinin İzmir İl Örgütü önünde yapmak istediği savaş karşıtı açıklamaya polis müdahale etti. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılımıyla İzmir İl Örgütü önünde yapılmak istenen savaş karşıtı açıklamaya polis müdahale etti.

Valiliğin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağını ileri süren polis, Eş Genel Başkanı kitleden ayırdıktan sonra müdahale etti. 

TEMELLİ: SAVAŞI DURDURMAK İÇN MİCADELE ETMELİYİZ

Hakların Demokratik Partisi (HDP) valilik tarafından yasaklanan demokrasi buluşmasını il binasında gerçekleştirdi. Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay , Murat Çepni ve Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün katılımıyla yapılan basın toplantısında savaşa karşı barış için ortak mücadele vurgusu öne çıktı. 

İl binasında konuşan Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, polis ablukasını eleştirerek, “Bugün bu ülkenin bütün kentlerinde valiler basın açıklaması yapamaz diye karar alıyor. Emniyet güçleri bu kararı uyguluyor ama bu karar anayasaya aykırı başlı başına bir suçtur. Bu suç işleyenler yargılanacaktır” dedi. 

Temelli, “Türkiye’nin her yerinde savaşı durdurmak için mücadelemizi yükseltmeliyiz. Savaşa karşı çıkanların sesi duyulmasın diye bu ülkede baskı yükseliyor. Tüm bunlara karşı asla yılmayacağız. Geri adım atmayacağız. Savaşa karşı sesimizi daha güçlü bir şekilde haykıracağız” diye konuştu. 

Temelli, “Bütün dünya bu savaşın durması konusunda kınama yapıyor. Kınamak yetmez, herkesi göreve çağırıyoruz. Bu savaş Kürt halkını mağdur ettiği kadar herkesi mağdur ediyor. Şiddet her yerde, sokakta evde, kadınlara, emekçilere. Yine en güçlü şekilde direneceğiz. Demokrasi diyeceğiz, onurlu bir barış diyerek bu iktidarın şiddet politikalarına karşı çıkacağız. Bu zulme karşı çıkmazsak herkesin kapısını çalacaktır. İşçilere, emekçilere, köylülere sesleniyorum bugün savaşa dur demek topyekun bir hak mücadelesidir. Herkesi demokrasi etrafında mücadelece çağırıyorum. Milletvekillerine sesleniyorum, ülkemizin geleceği için bir an önce siyasi çözüm üretmek zorundayız. Meclis inisiyatif almalıdır, 3 konuda karar vermelidir. Savaşa son demelidir, kayyum rejimine son demelidir, tecritte son vermelidir. Bunlara devam ederseniz bu ülkenin geleceği felaketten başka bir şey olmaz. Yeni bir başlangıç için kayyuma, savaşa ve tecritte son verelim. Halk barış ve demokrasi istiyor. Bunun için her alanda mücadele edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığından basın kartında "ambargo listesi" açıklaması

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Hatimoğulları, saya işçileriyle ilgili soru önergesi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...