17 Ekim 2019 12:36

Esad: Türkiye'ye Suriye’nin her yerinde karşılık vereceğiz

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyona dair ilk kez konuşan Beşar Esad, "Türkiye'nin saldırılarına ülkenin her yerinde meşru şekillerde karşılık vereceğiz" dedi.

Fotoğraf: SANA

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyona ilişkin ilk kez konuştu. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi ve Kürtlerle yaptığı anlaşma sonrası konuşan Esad, "Türkiye'nin saldırılarına ülkenin her yerinde meşru şekillerde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriye devlet haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Esad, bu sabah Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’den mektup getiren Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Faleh el Fayyad’ı kabul etti. Fayyad ile görüşen Esad, "bölge ülkelerine yönelik dış emellerin tarih boyunca hiç durmadığını" savundu. Habere göre Esad, "Erdoğan rejiminin ülkemize karşı yürüttüğü Türk saldırganlığının taşıdığı tüm yalancı şiarlara rağmen, açık bir ihlal ve işgal" ifadelerini kullandı. Esad ayrıca "Suriye’nin bu işgale vekilleri ve teröristlerini vurmak kanalıyla cevap verdiğini, meşru tüm vesileler kanalıyla Suriye topraklarındaki herhangi bölgede tüm şekillerine karşılık vereceğini ve karşı koyacağını" söyledi.

SANA ayrıca Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı resmi kaynağına dayandırdığı bir diğer haberinde "Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılmacı hırsları ve geçmiş zaman evhamlarının bir sonucu olup Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettirdi, tüm Suriyeliler bu saldırıya karşı koymak için birleşti" açıklamasına yer verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

1999 depreminden sonra değişen hiçbir şey olmamış

SONRAKİ HABER

Garo Paylan, operasyonun ekonomiye etkisinin tespiti için Meclis araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...