17 Ekim 2019 11:37
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2019 12:56

Rusya: Türkiye tüm toprakların kontrolünü Suriye hükümetine vermeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin toprakların kontrolünü Suriye hükümetine vermesini savundu, Çavuşoğlu da "Rusya, YPG'yi bölgeden çıkartırsa, buna karşı çıkmayız" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TSK’nin operasyona başlamasının ardından Suriye’nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyledi. E

Sputnik’in aktardığına göre Rus Dışişleri Sözcüsü, “Suriye’nin bu bölgesinde, Suriye’de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tesis edilmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meşru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Zaharova, bu bağlamda Şam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat sağlanmasını ancak memnuniyetle karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

Zaharova, ayrıca, Suriye Anayasa Komitesinin ilk toplantısı için her şeyin hazır olduğunu, tüm adayların davet edildiğini ve Cenevre’ye gitmeye hazırlandıklarını da kaydetti. Zaharova “Biz, Şam ile Ankara arasında fiili iş birliği kurulmasından yanayız. Bunun mümkün olduğunu net şekilde görüyoruz. İki ülkenin orduları, iş birliğinin somut parametrelerini belirlemeli” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA, YPG'Yİ BÖLGEDEN ÇIKARTIRSA KARŞI ÇIKMAYIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BBC'de yayımlanan programda Suriye operasyonuyla ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Rusya, Şam ve Ankara arasında mesajları iletiyor. Eğer Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkartırsa, buna karşı çıkmayız" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Seyit Torun: AKP, belediyeleri genel müdürlük altında toplamak mı istiyor?

SONRAKİ HABER

14 programda yetenek sınavının kaldırılmasına tepki: Hayal gücü optiklere kodlanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...