17 Ekim 2019 05:58

Hollanda'da çiftçiler hükümetin tarım politikasını protesto etti

Hollanda'da binlerce çiftçi, hükümetin tarım politikasını protesto için De Bilt ve Lahey kentinde toplandı.

Fotoğraf: Abdullah Aşıran/AA

Paylaş

Hollanda'nın De Bilt ve Lahey kentinde toplanan binlerce çiftçi, hükümetin tarım politikasını protesto etti. Protestoya, ülkenin farklı kentlerinden gelen binlerce kişi katıldı.

AA'da yer alan habere göre, Koekamp Meydanı'nda toplanan çiftçiler, eyleme binlerce traktörle; otoyolları, sahilleri ve şehir içindeki tramvay yollarını kullanarak geldi. Eylem nedeniyle Meclis güzergahı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, şehir merkezindeki bazı yollar trafiğe kapatıldı. Meclisin etrafındaki bölgeye çiftçilerin yanı sıra kent halkı da alınmadı.

Çiftçiler, traktörler için belirlenen park alanlarına rağmen eylemin yapıldığı meydana yakın olan Malieveld Meydanı'na girdi. Meydan'da düzenlenen 3 bin kişilik sirk, kente giriş ve çıkışlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı iptal edildi.

Eylemde, Hollanda'da mülteci karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders ve aşırı sağcı Demokrasi için Forum Partisi (FvD) lideri Thierry Baudet de konuşma yaptı. Polis, havai fişek atılması ve uyarılara uyulmaması gerekçesiyle 4 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık bin çiftçi, Lahey'de konaklayıp sabah kendileri için düzenlenen kahvaltıya katılacak.

1 Ekim'de binlerce çiftçi, tarım politikalarını protesto etmek için Lahey kentinde toplanmıştı. Bir çobanın inisiyatifiyle başlayan ve çeşitli kurumların desteği ile düzenlenen eyleme ülkenin farklı kentlerinden de destek geldi. Eylemler o günden bu yana sürüyor.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Başakşehir'de işçi servisi duvara çarptı: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Gebze'de Sarılar Group’ta iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...