16 Ekim 2019 16:31
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2019 16:12

ABD Temsilciler Meclisi, Erdoğan'ın da içinde olduğu yaptırım tasarısını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiyeli yetkililere yönelik yaptırım tasarısını kabul etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Temsilciler Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiyeli yetkililere yönelik yaptırım tasarısını kabul etti. 

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel ve Komisyon'daki Cumhuriyetçilerin lideri Michael McCaul'un Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri operasyonun "sona ermesi için" hazırladıkları yasa tasarı, Komisyon'da kabul edildi.

Tasarı, operasyonla ilişkilendirilen Türk yetkililere ve savunma sektörüyle ilişkilendirilen bankalara yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Aynı yasa tasarısında, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına yönelik yaptırım uygulanması maddesi de yer alıyor.

Tasarı yasalaşırsa Amerikan silahlarının, Suriye'de operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satışı engellenecek.

Engel, "Önerdiğimiz yaptırımlar Erdoğan'ı, uluslararası güvenliğe yönelik bu korkunç yıkımdan sorumlu tutacak. Kongre de Başkan Trump'ın kararının felaket sonuçlarına karşı iki partinin de desteklediği biçimde çalışmaya devam etmelidir" yorumunu yaptı.

McCaul da önceliklerini “IŞİD tutuklularının Suriye'deki cezaevlerinde tutularak ABD'ye tehdit olmasını engellemek" olarak açıkladı.

YENİ TASARIDA HALK BANKASI DA VAR

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren bir yasa tasarısını Kongre'ye sunacağını açıkladı.

Graham'ın Twitter hesabından yayımladığı tasarıda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine yönelik davetin geri çekilmesi isteniyor. Türkiye hükümeti yetkililerine BM misyonları dışında ABD'ye giriş yasağı getiriliyor. Tasarıda Halk Bankası da ABD'nin yaptırım listesine ekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kalın: İncirlik Üssü’nün statüsüyle ilgili bir değişiklik öngörülmüyor

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetini protesto etmek isteyen kadınlara polis engeli: 4 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...