16 Ekim 2019 13:02

Suriye operasyonunda yaşamını yitiren iki asker toprağa verildi

Fırat’ın doğusunda sürdürülen operasyonda yaşamını yitiren Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik ile Çelebi Bozbıyık memleketlerinde toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fırat’ın doğusunda sürdürülen operasyonda yaşamını yitiren 28 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik, memleketi Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık'ın cenazesi de memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Adıyaman’da Cumhuriyet Meydanı'nda Mesut Çelik için yapılan askeri törene, aile, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ihsan Selim Baydaş, milletvekilleri, İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mahmut Altun, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Recep Duran, İlçe Emniyet Amirliğine Hacı Bayram Arpacı ve binlerce kişi katıldı.

Yakınları, Çelik’in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Çelik'in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Törenin ardından bir grup, ilçe merkezinde yürüyüş yaptı.

Çelebi Bozbıyık'ın cenazesi de dün akşam, Antep’te düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale'ye getirildi. Cenaze, bugün hastane morgundan alınarak, ailesinin evine götürüldü. Daha sonra Bozbıyık için öğle vakti Merkez Nur Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Azime, babası Hamza, kardeşi Furkan Bozbıyık ve yakınları ile Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Muhsin Dere, Vali Yunus Sezer, Kırıkkale AKP Millitvekili Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürü Yasin Akdere, Kırıkkalesporlu futbolcular ile çok sayıda kişi katıldı. Çelebi Bozbıyık'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Kırıkkale Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'den Cizre'ye: Yine biz ölüyoruz, yine biz göç ediyoruz

SONRAKİ HABER

İzmir esnafı: Operasyon ve ekonomik krizle dibe vuruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...