16 Ekim 2019 13:03

"Üretici köylü bir kurtarıcı beklememeli, kurtuluş örgütlenmeden geçiyor"

Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, Amasya'da düzenlenen "Çiftçi Çalıştayı"nda konuştu, üretici köylünün kurtuluşunun örgtülenmeden geçtiğini vurguladı.

Arşiv fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Merzifon Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Çiftçi Çalıştayı"na katılan Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, "Üretici bir kurtarıcı beklemesin, kurtarıcı üreticinin kendisi" diyerek örgütlenme çağrısı yaptı.

Çalıştayda panelistlerin konuşmalarının ardından sonra söz alan Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan, şunları söyledi: Türkiye'de üretici köylünün sendikalaşma mücadelesi 18 yıllık bir geçmişe sahip. Bunun büyük bir bölümü de hukuksal mücadele içinde geçti ancak artık üreticilerin önünde hukuksal hiçbir engel yok. Tarımda yaşanan sorunlar, ülkemizde yıllardır uygulanan bilinçli bir politikanın sonucu. Asıl meselemiz milyonlarca üreticinin bir kurtarıcı beklemesi. Kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı biz üreticileriz. Bunun yolu da örgütlenmekten geçiyor. 

Tüm Köy Sen’de birleşme çağrısı yapan Sadık Turan, herkesi aralık ayı sonunda yapılacak olan "Tarım ve Çevre Kurultayı"na davet etti.

Çalıştay’a panelist olarak Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer katıldı. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şair Cenk Kolçak: Dil, yaşanılan çağın ve coğrafyanın tanıklığıdır

SONRAKİ HABER

6 aydır ücretleri ödenmeyen Kocaeli Şehir Hastanesi işçileri çatıya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...