16 Ekim 2019 11:11

Göç İdaresinden İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilere randevu uyarısı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin 17 Ekim'den itibaren randevu almalarını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilme işlemleri için 17 Ekim'den itibaren randevu almalarını istedi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, daha önce İstanbul'da geçici koruma kaydı olmayan veya başka bir ilde geçici koruma kaydı olup da İstanbul'da ikamet eden Suriyelilerin yaşayacakları illere dönmeleri gerektiğine yönelik 22 Temmuz 2019 tarihli İstanbul Valiliğinin basın açıklaması hatırlatıldı. Bu kapsamda İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin söz konusu işlem için "e-gksevk.goc.gov.tr" adresindeki randevu sisteminden 17 Ekim'den itibaren ücretsiz randevu alması ve belirtilen tarih ve saatte İstanbul Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün hizmet noktalarında hazır bulunmaları gerektiği kaydedildi.

Müdürlüğün açıklamasında, İstanbul'da kayıtlı bulunan Suriyelilerin bu uygulama dışında olduğu belirtilerek konuyla ilgili tüm talep ve şikayetlerin "ALO 157 YİMER" hattına iletilebileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kitabın kalbi Frankfurt'ta atacak

SONRAKİ HABER

CHP'li Ayhan Barut: Torpil ve adam kayırmacılıkta gelinen son nokta, VIP mülakat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...