17 Ekim 2019 05:09
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2019 07:57

Sosyal medya operasyonlarında gözaltına alınan 200 kişiden 31'i tutuklandı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 200 kişiden 31'i tutuklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyon sürecinde sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 200 kişiden 31'İ tutuklandı.

Adana'da bu sabah yürütülen operasyonlarla 13 kişi gözaltına alındı. Dün de aralarında Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek’in de olduğu 20'nin üzerinde kişi gözaltına alınmıştı.

Dün Ankara’da 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 10’u gözaltına alındı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Mardin’de de sosyal medya paylaşımlarından dolayı Nusaybin, Artuklu, Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan D.A, Z.A, S.T, M.A.Y, H.D, O.G, M.Ç. ve R.G. emniyete götürüldü.

Konya’da Selçuk Üniversitesi öğrencisi Ö.T. gözaltına alındı.

Diyarbakır’da ise E.Ü. sosyal medya paylaşımı nedeniyle darbedilerek gözaltına alındı. Evdeki aramanın ardında E.Ü. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Elazığ'da sosyal medya paylaşımları nedeniyle Karakoçan, Kovancılar, Alacakaya ve Arıcak ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı.

KKP GENEL BAŞKANINA DA GÖZALTI

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek dün sabah Diyarbakır’daki evine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alındı. Evde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Çiftyürek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kocaeli'de de sosyal medyada terör propagandası yaptıkları öne sürülen F.Ö. ve S.B tutuklandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde de bir kişi paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. E.D, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

GÖZALTILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bursa’da, sosyal medyada paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan kişiler adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorguları tamamlanan zanlılardan 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 4 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen bir şüpheli de çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Malatya’da gözaltına alınan Emek Partisi Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin ve HDP Akçadağ İlçe Eş Başkanı Sezgin Yaylagül adliye sevk edilirken, Yazıhan Eski İlçe Eş Başkanı’nın oğlu Salih Sertkaya ve ismi öğrenilmeyen bir kişinin adliye sevk edilmesi bekleniyor.

839 HESAP TAKİBE ALINDI

Öte yandan Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı 9 Ekim gününden bu yana 839 kişinin sosyal medya hesabındaki paylaşımları takibe alındı. Söz konusu hesaplardan 62’sinin Almanya, İngiltere ve Fransa’dan yönetildiği belirlendi. Yapılan operasyonlarda, 186 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen kişilerin 24’ü tutuklanırken, 40’ı adli kontrol şartıyla olmak üzere 78 kişi serbest bırakıldı. Diğer kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği öğrenildi. 

GÖZALTILARA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli gözaltılara dair yazılı açıklama yaparak, “Evrensel bir hak olan barış talebini dillendirenler derhal serbest bırakılmalıdır. Barış talebi, hak ve özgürlük talebi baskılarla susturulamaz. Gözaltı ve tutuklamalar Kürt halkının iradesini kıramaz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARININ DOSYASINA GİZLİLİK KARARI

Evlerine dün yapılan baskınla Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Remziye Yaşar ile Erciş Belediyesi Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek gözaltına alındı. Gözaltındaki tüm eş başkanların dosyalarına gizlilik kararı konurken, ifadelerin ne zaman alınacağı konusunda bilgi verilmiyor.

Erciş Belediyesi Eş Başkanları Yıldız Çetin, Bayram Çiçek ve birlikte alındıkları 15 kişinin dosyasına hem gizlilik kararı konurken, gözaltı süreleri ise dün 4 gün daha uzatıldığı belirtildi. Dosya hakkında avukatlara bilgi verilmezken, alınan bilgilere soruşturma tamamen bir gizli tanığın ifadelerine dayandırıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YDS başvuruları için son gün

SONRAKİ HABER

Sergey Lavrov: Rusya, Türkiye-Suriye iş birliği için destek verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...