15 Ekim 2019 18:38

Cenaze taşıdığı gerekçesiyle Halis Demir'e 9 yıl hapis cezası verildi

Bitlis Belediyesi Cenaze Müdürlüğü’nde görevli Halis Demir’e, taşıdığı cenaze için "Terör örgütü üyesi olmak” ve "Terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle 9 yıl 22 gün hapis cezası verildi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bitlis Belediyesi Cenaze Müdürlüğü’nde görevli olan Halis Demir hakkında, “PKK cenazesi taşıdığı” gerekçesiyle “Terör örgütü üyesi olmak”, gazeteci oğlunun Hayri Demir’in haber notlarını içeren ajanda gerekçesiyle de “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

KAYYUM BELGELERİ GÖNDERMEDİ

MA'da yer alan habere göre 38 aydır tutuklu yargılanan cenaze aracı sürücüsü Demir’in karar duruşmasında, görevlendirme belgelerinin defalarca istendiği kayyum atanan Bitlis Belediyesi, belgelerin olmadığını ileri sürerek, mahkemeye göndermedi. 

TANIK: SANIĞI TANIMIYORUM

Demir aleyhine beyanda bulunan tanıklardan biri, “Okuduğunuz beyanları ben söylemedim. TEM’de hazırlanmış beyanlardır. Bana hastaneye götürülüyorsun denilerek imzalatıldı. Cumhuriyet savcısı huzurunda herhangi bir teşhis işlemi yapmadım” dedi.

Bir diğer tanık da madde bağımlısı olduğunu belirterek, “Kolluk kuvvetleri bu halimden yararlanarak, başkaları suçlar şekilde beyanlar vermişler. Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Sanığı ilk defa görüyorum. Kendisini tanımıyorum” diyerek, beyanları kabul etmedi.

9 YIL 22 GÜN HAPİS

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, görevlendirme belgelerinin gelmemesi ve tanıkların beyanları ret etmesine rağmen, Demir’e “Terör örgütü üyesi olmak” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle, 9 yıl 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Demir hakkında tahliye kararı da vermedi.

"RESMİ İŞİNİZİ YAPMANIZ BİLE HAPİS İÇİN GEREKÇE OLUYOR"

Halis Demir'in oğlu Gazeteci Hayri Demir sosyal medya hesabından karara tepki göstererek "Türkiye'de yaşıyorsanız resmi işinizi yapmanız bile hapis cezası için gerekçe oluyor. Belediyedeki resmi işi olan cenaze arabasını kullandığı ve cenaze taşıdığı için 9 yıl hapis cezası aldı. Üstelik suçlama konusu olan cenazelerin taşınması için gerekli izin belgelerinin altında savcı imzası bulunmasına rağmen, aynı savcılar bunu 'suç' olarak dosya oluşturdu. Skandal bununla da sınırlı değil. Başka bir delil bulunmayınca haber notlarımın yer aldığı ajanda itirazlarımıza rağmen kriminal inceleme talebi reddedilerek, delil olarak dosyasına konuldu." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Güçbirliği Konfederasyonundan 'ortak mücadele' ziyaretleri

SONRAKİ HABER

Hangi ülkeler Türkiye'ye ne kadar silah sattı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...