15 Ekim 2019 18:29

Anadolu Güçbirliği Konfederasyonundan 'ortak mücadele' ziyaretleri

Anadolu Güçbirliği Konfederasyonu, Ankara’da sendika ve meslek örgütlerini ziyaret etti, ortak mücadele vurgusu yaparak, “nasıl işbirliği yaparız” sorusunun cevabını aradı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

1 Eylül 2019 Dünya Barış Günü’nde kuruluşunu ilan eden Anadolu Güçbirliği Konfederasyonu (ANAGÜÇ) sendika ve meslek örgütlerini ziyaret ederek, “Birlikte neler yapabiliriz, nasıl işbirliği yaparız” başlığı altında taleplerini iletti.

DİSK İLE GÖRÜŞME

Ziyaretin ilki DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ile oldu. Görüşmeye DİSK Genel Sekreteri Cafer Gonca ile DİSK Emekli Sen yöneticileri de katıldı.

ANAGÜÇ Genel Sekreteri Tuncay Sönmez, altı federasyonun güçlerini birleştirdiği konfederasyonları hakkında bilgilendirme yapmak ve “birlikte neler yapabiliriz”i konuşmak için bu ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

Ankara merkezli örgütler olarak güçlerini birleştirdiklerini, her ne kadar yöre kimliği taşısalar da tüm Türkiye'yi kucaklamayı hedeflediklerini, aynı ideolojiye sahip, inanç örgütü değil, demokratik kitle örgütü olduklarını ifade etti. Eşit yurttaşlık temelinde, eşit muamele, insan haklarına yakışır bir yaşam, demokrasi için ortak mücadeleyi merkezlerine aldıklarını da belirten Sönmez, ayrıca hitap ettikleri toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarının çözümüne de odaklandıklarını söyledi.

Sendikal örgütlenmeleri ve DİSK'i önemsediklerini kaydeden Sönmez, ortak paydada bir araya gelebileceklerini umduklarını söyledi.

Çetin Çalışkan da böylesi bir dönemde ziyaretin önemli ve değerli olduğunu dile getirdi. Çalışkan, tek adam rejimine karşı yüzü emeğe dönük örgütlerle yol yürümeye hazır olduklarını belirtti.DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de böylesi bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Görgün, eşit yurttaşlık temelinde, demokrasinin yeniden kurulması ve yükseltilmesi gibi amaçlarla birlikte mücadele etme ihtiyacını dile getirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağı KESK oldu. Heyet KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve MYK üyesi İlhan Yiğit ile görüşerek, “Eşit yurttaşlık temelinde, herkesin eşit haklara sahip olduğu, demokratik yaşam” talebini ifade etti. Demokrasi ortak paydasında mücadelenin birleştirilmesi çağrısı yapıldı.

KESK DE 'BİRLİKTE MÜCADELE' DEDİ

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de bugünlerde emek, demokrasi ve barıştan yana güçlerin bir arada olmasının önemine işaret etti. Yoğunlaşan saldırılara, 15 Temmuz darbe girişimine, sonrasında çıkarılan KHK'lere ve 4 bin 200 KESK'linin KHK'lerle görevlerinden uzaklaştırıldıklarına vurgu yapan Bozgeyik, “Biz bu sürece anayasasız süreç diyoruz. Temel haklar bile askıya alınmıştır” dedi. Bozgeyik de işbirliğinin önemine işaret etti.

TMMOB: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Heyet daha sonra TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz ile görüşerek, “işbirliği” talebini dile getirip, emek, demokrasi, barış mücadelesinin önemini yineledi. Emin Koramaz da örgütlü olmanın, birlikte mücadele etmenin önemini dile getirdi. Koramaz, emek, demokrasi, barış mücadelesinde işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

TTB: DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR

ANAGÜÇ heyetinin son durağı ise TTB oldu. TTB Merkez Konseyi Üyesi Selma Güngör de dayanışmaya, daha çok bir arada olmaya ihtiyaç olduğunu söyleyerek, demokrasiden, barıştan, insan haklarından, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesle birlikte olmak istediklerini ifade etti.

Anadolu Güçbirliği Konfederasyonu heyetinde yer alan kurum ve isimler şöyle: Aydos Dernekler Federasyonu Başkanı Zafer Kahyaoğlu, Erzurumlular Dayanışma Derneği Başkanı Ali Bakır, Çorum-Hitit Federasyonu Başkanı İbrahim Yollu ve Genel Sekreter Sedat Ilıman, Kars Demokratik Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncay Sönmez, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Akyüz ve Genel Sekreteri Sultan Özer, Yozgat Demokratik Dernekler Federasyonu.

 

ÖNCEKİ HABER

Su ve Vicdan Nöbeti bileşenleri: Talebimiz ruhsatların iptal edilmesi

SONRAKİ HABER

Cenaze taşıdığı gerekçesiyle Halis Demir'e 9 yıl hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...