15 Ekim 2019 17:28

14 yaşındaki çocuğun diş hekimi tarafından istismar edilmesi protesto edildi

Gebzeli kadınlar, özel bir diş hastanesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun diş hekimi tarafından tacize uğramasını protesto etti. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilara KANIK
Gebze

Gebze’de 14 yaşındaki bir kız çocuğu, özel bir diş hastanesinde kendisini tedavi eden diş hekimi tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. 8 Ekim günü yaşanan olayın ardından Gebzeli Kadınlar araya geldi ve açıklama yaptı. Açıklamayı kadınlar adına çocuğun avukatı Zakire Dündar yaptı. Dündar; Gebze'de yaşanan istismar olayının takipçisi olacaklarını, cezasızlığa, istismar ve taciz düzenine asla geçit vermeyeceklerini dile getirdi. Dündar, çocuğu taciz eden doktor E.Ş’nin ceza almasına dönük girişimlerin devam edeceğini ifade ederek, “Hem meslek etiğine hem insan olmanın gereğine aykırı her davranışın en ağır ceza şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Cezasızlık politikaları, iyi hal indirimi gibi politikalar devam ettiği sürece dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı savunmasız durumda bulunan çocukların, bu tür vakalara bundan sonra da maruz kalacağı açıktır. Tüm kadınları, yaşam savunucularını, ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz” dedi. 

Görüştüğümüz çocuğun ailesi de ilk şikayetçi olduklarında şüpheli E.Ş'nin savcı tarafından tutuklama kararı ile sevk edildiğini, hakim tarafından denetimli serbestlik ile bırakıldığını anlattı. Şüpheliye 90 günlük denetimli serbestlik verildiğini anlatan aile, bu duruma yeniden itiraz ettiklerini söyledi. Şüpheli E.Ş'nin yurt dışı yasağının getirilmesi talebinde bulunduklarını anlatan aile TTB’ye de E.Ş'nin doktorluk yasağı alması için başvurduklarını, başka çocukların zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Açıklamaya CHP, EMEP ve HDP de destek verdi.

AÇIKLAMA ÖNCESİ ARBEDE

Açıklama öncesi polis, açıklama yapılacak yere gelen kız çocuğunun akrabalarına önce üst araması ve GBT kontrolü yaptı. Polis ile bekleyenler arası yaşanan tartışma ve arbedenin ardından iki genç açıklama boyunca polis arabasında bekletildi.

Ayrıca emniyet görevlileri açıklama öncesi açıklamanın nasıl yapılacağına, hastanenin adının, şüphelinin adının kısaltma olarak bile verilemeyeceğine, aksi taktirde müdahale edeceklerini söyledi. Açıklama metinini inceleyen emniyet görevlileri kısaltmaları metinden çıkarttırdı.

Yaşanan istismarı ilk Ekmek ve Gül duyurmuş, bunun üzerine Gebze Sosyal Hizmetler Evrensel ve Ekmek ve Gül aracılığı ile çocuğun ailesi iletişime geçerek aileyi ziyaret etmiş ve davaya müdahil olmak istediğini, ailenin yanında olacağını belirtmişti. Ancak açıklamaya sosyal hizmetlerden kimse katılmadı.  

{388700}}

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’ta operasyona karşı “barış” için bir araya gelenlere polis engellemesi

SONRAKİ HABER

CHP’li Veli Ağbaba'dan 'YEP' göndermesi: Her paketten işsizlik çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...