15 Ekim 2019 13:36

Emek Partili kadınlar Türkan Elçi’yi ziyaret etti

Emek Partili kadınlar, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’yi Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nda ziyaret etti.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Emek Partili kadınlar, 28 Kasım 2015 yılında katledilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’yi ziyaret etti. Ziyaret Diyarbakır’da bulunan Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nda gerçekleşti. Ziyarete İstanbul Gazi Mahallesinden Ekmek ve Gül Grubu adına Meltem Göydağ Teker de katıldı.

13 Nisan 2019 yılında kurulan vakıf, Diyarbakır’da, Tahir Elçi’nin avukatlık yaptığı büroda yer alıyor. Tahir Elçi’nin kullandığı oda, katledildiği tarihten bu güne kadar kapalıyken şimdilerde ziyarete açık. Vakıf yeni kurulduğu için henüz faaliyete başlamamış durumda. Fakat vakıftakiler kasım ayının ilk haftası yayımlanacak olan "Kırık Saatler" isimli dergilerinin tatlı telaşı içinde. İlk sayı ‘edebiyat ve hukuk’ temasıyla bayilerde yerini alacak. Türkan Elçi yayımlanacak olan derginin geniş bir yelpazede hayat bulacağını, etnik kökeni ne olursa olsun, derginin herkese açık olduğunu ifade etti. 

"HER ACI BANA O TRAVMAYI HATIRLATIYOR"

Türkan Elçi, ziyaret sırasında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemiş olduğu operasyona ilişkin de barış mesajı verdi. Elçi “Kim savaş ister ki en mühim şey insanın yaşaması. Yaşanan son sürece üzülüyorum. Ölümlere üzülüyorum. Yaşananlardan gördüğüm her acı bana o acı travmayı hatırlatıyor. İnsana dair savunulması en mühim hak yaşam hakkıdır. Kim olduğuna bakmadan savunmamız gereken hak budur. Ne asker ne de sivil hiç kimsenin ölmesini istemiyorum. Tahir Elçi’de bunu yaptı. Operasyonlar ve çatışmalar son bulsun derken herkesi korumak istedi” dedi.

"TAHİR’DEN SONRA TEMKİNLİ DAVRANIYORUM"

Ziyaret sırasında kadınların sorularını cevaplayan Elçi, “Tahir’i kaybettiğim o vakitten bu güne konuşmuyorum. Aslında temkinli davranıyorum. Çünkü bir sözü söylerken o an içinde bulunduğumuz heyecanla başkaca şeyler açığa çıkabiliyor. Tahir’de de böyle olmuştu. CNN ekranlarında o konuşmayı yaptı. Ben ise artık ondan bana kalan bu temkinli duruşu devam ettiriyorum. Her fırsatta yazıyorum. Çünkü öteden beri sözün uçup gittiğine, yazının ise kaldığına inanıyorum. Yada daha doğru bir ifadeyle sözün istenilen yere çekildiğini, yazıyla bunun başarılamayacağını düşünüyorum” dedi

TAHİR ELÇİ’NİN MEZAR ZİYARETİ

Türkan Elçi sohbet sırasında son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde eşi Dilek İmamoğlu’nun Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu, halklar arasında yapılan böyle jestlerin barışı sağlayacağına inandığını söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite mezunları neden işsiz?

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen köylülerle bir araya geldi: Sorunlar ortak, birlikte mücadele şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...