15 Ekim 2019 12:42
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2019 16:56

Kocaeli'de işçilere operasyona ilişkin bildiri dağıtan EMEP'liler ifadeye çağrıldı

TSK'nin Suriye operasyonunu eleştirenlere dönük gözaltı ve suç duyuruları sürüyor. Operasyona ilişkin Kocaeli'de işçilere bildiri dağıtan 4 EMEP'li ifadeye çağrıldı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve içerisinde cihatçı grupların da yer aldığı ÖSO’nun Suriye’de Fırat'ın doğusuna gerçekleştirdiği operasyonu eleştirenlere dönük gözaltı, tutuklama, soruşturma ve suç duyuruları devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eski HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, İngiltere'de yaptığı konuşması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kocaeli'de işçi duraklarında operasyona ilişkin işçilere bildiri dağıtan EMEP üyeleri de ifadeye çağrıldı. Öte yandan operasyon karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Bursa'da 16, Ordu'da 1 kişi gözaltına alındı. Balıkesir'de 1, Bingöl’de de 3 kişi tutuklandı.

İŞÇİLERE BİLDİRİ DAĞITAN EMEP'LİLER İFADEYE ÇAĞRILDI

Geçtiğimiz çarşamba günü başlayan operasyona ilişkin Kocaeli’nin İzmit ve Derince’deki işçi duraklarında “Bedel ödemeyi kabul etmeyelim, savaşa hayır" başlıklı bildiri dağıtarak işçilere seslenen Emek Partisi (EMEP) üyesi 4 kişi, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçuyla ifadeleri alınan EMEP üyeleri savcılığın soruşturmasına tabi tutulacak.

Kocaeli Valiliğinin ilan ettiği 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı kapsamına girdiği iddia edilen bildiri dağıtımı için ifadeye çağrılan 4 EMEP üyesinin Valiliğin 'Gizli' ibareli yazısıyla kolluk kuvvetine ihbar edildiği öğrenildi.

OSMAN BAYDEMİR'E BBC ÖNÜNDE YAPTIĞI KONUŞMA NEDENİYLE SUÇ DUYURUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Osman Baydemir'in konuşmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Dilekçede, önceki gün İngiltere'de BBC merkezi önünde basın açıklaması yapan HDP'li Osman Baydemir'in sözlerine yer verildi. Dilekçede, Baydemir'in açıklaması sırasında kitlenin Erdoğan aleyhine slogan atması da yer aldı. Baydemir'in açıklamasıyla "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret"te bulunduğu, "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağıladığı" ileri sürülürken, slogan atanların da "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret" suçunu işlediği iddia edildi.

Dilekçede ayrıca Baydemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği iddia edilerek daha önceki sözlerine de yer verildi.

BURSA VE ORDU'DA SOSYAL MEDYA GÖZALTISI

Bursa'da operasyon karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle 16 kişi gözaltına alındı.Hakkında gözaltı kararı bulunan 9 kişi için ise arama çalışmaları sürdürülüyor. Gözaltına alınanların ifade işlemleri sürüyor.

Ordu'da ise sosyal medya operasyonları kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL, BALIKESİR VE BİNGÖL’DE TUTUKLAMA

Balıkesir'de sosyal medya operasyonları kapsamında dün gözaltına alınan 4 kişiden biri ise tutuklandı. Biri adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 kişi ise serbest bırakıldı.

İstanbul’da da sosyal medyada operasyonu eleştirdikleri için 5 kişi “terör propagandası” iddiasıyla tutuklandı.

Bingöl’de de Suriye’ye yönelik operasyona ilişkin sosyal medyada paylaşımları gerekçe gösterilerek 12 Ekim’de gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Türkiye ile Suriye’nin çatışmasına izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp'ın yargılandığı dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...