15 Ekim 2019 11:21

Kılıçdaroğlu: Suriye'ye silah gönderdiler, dünyanın her yerinden terörist gönderdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümete yüklendi, Suriye politikasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"Biz CHP olarak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu güzel coğrafyada bayrağımız altında yaşayalım diyoruz. Teröre karşı mücadele edeceğiz ama terörün bir iç boyutu bir de uluslararası boyutu vardır. Terör örgütünün finans kaynaklarını kesmek uluslararası ilişkilerin samimi şekilde yürütülmesine bağlıdır. Defalarca uyardık, iktidara 'Dış politikada yanlış yapıyorsunuz' dedik. Dış politikada duygusallıktan uzak akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan, Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor."

"TERÖRİSTLERİ TOPLAYIP SURİYE'YE GÖNDERDİLER"

"Suriye'ye silah gönderdiler. Suriye'ye dünyanın her tarafından teröristleri toplayıp Türkiye üzerinden gönderdiler. Suriye'de yaralanan teröristleri Türkiye'ye getirip gizli gizli tedavi edip tekrar Suriye'ye gönderdiler. Dost mu kazanırız böyle? Yanlış mı söylüyoruz? Hayır doğruyu söylüyoruz. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmak değil, doğru söyleyeni dokuz köyde karşılamak gerekir."

"EYY TRUMP DİYENLER EMRET TRUMP DİYOR"

"Yeri geldi celallendiler 'Eyy Trump' diye bağırdılar, ardından 'Emret Trump' dediler. Yargı kararı olmaksızın 'Papaz'ı teslim ettiler. Bir şey söylediysen arkasında duracaksın. Yutamayacağın lokmayı ağzına almayacaksın.

"NASIL FETİHTEN BAHSEDEBİLİR?"

"Beyefendi fetihten söz ediyor. Türk Dil Kurumu, 'Bir ülkeyi savaşarak ele geçirme, alma' diyor fetih için. Bir ülkenin en tepesindeki kişi nasıl olur da fetihten söz ediyor? Barış Pınarı Harekatı koordinasyon toplantısı yapılıyor Saray'da. Peki Numan Kurtulmuş'un, Hayati Yazıcı'nın Mahir Ünal'ın ne işi var orada? AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ne işiniz var orada? İşte bu parti devletidir arkadaşlar. Ordumuz orada mücadele ederken Erdoğan, AKP'ye nasıl oy devşireceğinin hesabını yapıyor. Beyefendi başka işlerle uğraşıyor nasıl koltuğumu korurum diye. Al koltuğu başına çal kardeşim!"

"22 MİLYON 500 BİN KİŞİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA"

Asgari ücret 2020 lira, açlık sınırı 2064 lira. 22 milyon 500 bin kişi açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Oturup düşünme zamanı. Onlar köşeyi döndü. Siyasete yırtık ayakkabı ile atılmışlardı, şimdi saraylarda yaşıyorlar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Wall Street Journal'a yazdı: Arap Birliği meşruiyetini tamamen kaybetmiştir

SONRAKİ HABER

İMO’nun ‘Beyaz Baretli Kadınlar’ projesi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...