15 Ekim 2019 08:31
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2019 09:19

Mardin Kızıltepe'ye havan saldırısı: 2 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Taşlıca ve Otluk mahallelerine havan saldırısı düzenlendi. Valilik, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 kişinin yaralandığını duyurdu.

Fotoğraflar: Muhammed Furkan Güneş/AA

Paylaş

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyon 7. gününde sürerken Suriye sınırında bulunan Mardin'in Kızıltepe ilçesine havan mermili saldırı düzenlendi. Mardin Valiliği, saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ajanslar, Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca ve Otluk mahallelerine sabah saatlerinde havan mermisi ve roket düştüğünü aktardı. Saldırılarda yaralanan çok sayıda kişinin bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Mardin'deki hastanelere kaldırıldığını belirtildi. Tedaviye alınan yaralılardan bazılarının sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 12 kişinin yaralandığını duyurdu. Açıklamada yaralıların Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alındığı söylendi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"15 Ekim 2019 tarihinde Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca ilimiz Kızıltepe ilçesi Taşlıca ve Otluk kırsal mahallelerine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 2 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 12 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul kültür sanat ajandasında bu hafta

SONRAKİ HABER

Kadın meslektaşına hakaret eden Dekan Faruk Yamaner görevinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...