15 Ekim 2019 08:18

New York Times: ABD, İncirlik'teki nükleer silahları taşıma planını gözden geçirdi

New York Times gazetesi, ABD yetkililerinin Türkiye'deki İncirlik üssünde bulunan nükleer silahları tahliye etme planlarını gözden geçirdiğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

New York Times gazetesi, ABD Dışişleri ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin Türkiye'deki İncirlik üssünde bulunan yaklaşık 50 nükleer silahı tahliye etme planlarını tekrar değerlendirdiğini bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, bu silahların İncirlik'ten alınmasının Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik ilişkisinin "fiilen bitmesi" anlamına geleceği yorumuna yer verildi.

New York Times'ın haberinde ABD'li yetkililerin nükleer silahlar için "artık onlar Erdoğan'ın rehinesi" ve "Tarihte ilk defa karşılaştığımız bir durum var: ABD'nin nükleer silahlarının bulunduğu bir ülke ABD güçlerine hava topuyla atış yapıyor" dediği belirtildi. Gazete ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var ama benim elimde nükleer başlıklı füze olmasın! Ben bunu kabul etmiyorum" açıklamasını da hatırlatarak Türkiye'nin nükleer silah sahibi olma isteğinde olduğunu yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırat’ın doğusuna operasyonda 7. gün: Menbiç'te 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çin'den Türkiye'ye "operasyonu durdurun" çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...