15 Ekim 2019 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2019 11:35

UEFA, Türkiyeli futbolcuların asker selamı vermesiyle ilgili soruşturma başlattı

UEFA, Fransa-Türkiye ve Türkiye-Arnavutluk maçlarında Türkiyeli futbolcuların asker selamı vermesi ile ilgili soruşturma başlattı, TFF'den olaya dair savunma istedi.

Fotoğraf: Mustafa Yalçın/AA

Paylaş

UEFA, Almanya ve Fransa'nın başvurusu üzerine Fransa-Türkiye maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularının asker selamı vermesi sebebiyle soruşturma başlattı.

UEFA, Arnavutluk ve Fransa karşılaşmalarında A Milli Takım futbolcularının yapmış olduğu asker selamını, "Potansiyel kışkırtıcılık ve politik davranış" olarak nitelendirdi ve Türkiye'ye soruşturma açtı.

EURO 2020 eleme maçları olan Türkiye-Arnavutluk ve Fransa-Türkiye karşılaşmalarında Türkiye A Milli Takımı futbolcuları gol sevinci esnasında asker selamı vermişti. UEFA, futbolcuların asker selamı vermesi ile ilgili soruşturma kararını Türkiye Futbol Federasyonuna iletti ve konuyla ilgili savunma istedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA'nın soruşturma kararına dair açıklama yaptı.

Kasapoğlu, TSK'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği askeri operasyona destek veren paylaşımı dolayısıyla Saint Pauli tarafından kadro dışı bırakılan Enver Cenk Şahin'i kabul etti. Burada basına yaptığı açıklamada Kasapoğlu, "Griezmann'ın asker selamına ses çıkarmayanlar, milli futbolcularımızın güzel selamından başka anlamlar çıkarmaya çalışıyor. Sahadaki başarısızlığı başka şekilde gölgelemek isteyenler, bu çabalarından vazgeçmeliler. Neticeler ortada. Lideriz. UEFA'yı kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalmasının ardından futbolcular maç bitiminde asker selamı vermişti. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım uygulamasını talep etti.

Asker selamının "sporun ruhuna aykırı" olduğunu ifade eden Bakan Maracineanu, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını talep ediyorum." dedi.

Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü operasyona yönelik olası protestolar nedeniyle Stade de France'da gerçekleşecek maç öncesi Fransa'da güvenlik önlemleri alınmış, maçın iptal edilmesi bile gündeme gelmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Manavgat'ta sivil eğitim uçağı düştü

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan’ın Evrensel'e açtığı dava zaman aşımı nedeniyle reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa