15 Ekim 2019 06:11

Volkswagen Türkiye'de fabrika kurma kararını erteledi

Handelsblatt gazetesi, Volkswagen'ın Türkiye'de yeni fabrika kurma kararını ertelediğini duyurdu. Şirket, Suriye operasyonu nedeniyle böyle bir karar aldığını doğruladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini duyurdu. Gazetenin haberinde, şirketin imaj kaybından çekindiği belirtildi. Bunun ardından Volkswagen, operasyon nedeniyle böyle bir karar aldığını doğruladı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Handelsblatt gazetesinin, şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklara dayandırdığı haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkanı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'ye yönelik yürütülen operasyonun durumu tamamen değiştirdiği ve "Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı" görüşünün ağır bastığı kaydedildi.

"ENDİŞEYLE İZLİYORUZ"

Şirketin harekat nedeniyle imaj kaybından çekildiği belirtilirken, şirketin sözcüsü, "gelişmeleri endişeyle izlediklerini” belirtti.

Gazetenin aktardığı kaynaklar, şirketin Türkiye'de faaliyet yürütme kararından vazgeçmek istemediğini ve yer seçiminde değişiklik gibi bir durum beklemediklerini söyledi.

VOLKSWAGEN AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu haberin ardından Volkswagen'in kendisi de Türkiye yatırımını Suriye operasyonu nedeniyle ertelendiğini doğruladı. Şirket sözcüsü, "Mevcut durumu dikkatle gözlemliyor ve gelişmeleri endişeyle izliyoruz" dedi.

BULGARİSTAN FABRİKA İÇİN ATAĞA GEÇTİ, TEŞVİKİ KATLADI

Öte yandan Volkswagen’ın yeni kurulacak fabrikası için Türkiye’nin en büyük alternatifi konumunda olan Bulgaristan, devlet teşviki teklifini ikiye katladı.

DW Türkçe'nin haberine göre Bulgaristan, kurulması düşünülen yeni Volkswagen fabrikası için vereceği devlet teşviki miktarını ikiye katladı.

Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti. Plevneliyev teklifin VW'ye iletildiğini, henüz bir yanıt almadıklarını da belirtti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Temmuz ayında işsizlik yüzde 13,9'a, işsiz sayısı 4 milyon 596 bine yükseldi

SONRAKİ HABER

Gine'de referandum önerisi karşıtı eyleme polis müdahalesi: 2 ölü, 13 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...