15 Ekim 2019 05:38

Bölgede HDP'li il ve ilçe belediyelerine polis baskını: Eş başkanlar gözaltında

Hakkari, Yüksekova, Mardin, Nusaybin ve Erciş belediyelerine yapılan polis baskınlarında belediye eş başkanları ve çalışanlar gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari ve Yüksekova ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Van’ın Erciş ilçe belediyesine polis sabah saatlerinde baskın düzenledi, belediye eş başkanları gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre Hakkari Belediyesi binasına ve Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman’ın evine polis baskını yapıldı. Cihan Karaman'ın gözaltına alındığı ve belediye binasındaki aramaların devam ettiği belirtildi. Yükeskova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı da gözaltına alındı.

 

Mardin’in Nusaybin İlçe Belediyesi Eş Başkanı Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un evlerine de polis baskın yapt ve her iki eş başkanı da gözaltına aldı.

Nusaybin’de yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla belediye tarafından kurulan "Kriz Merkezi" de polis baskınının hedefi oldu. Baskın sırasında polisler kriz merkezi çalışanların darbetti. Polislerin bir çalışanın burnunu kırdığı, birini ise çenesinden yaraladığı öğrenildi. Buradaki baskında, Nusaybin Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Gözaltına alınan eşbaşkanlar ve meclis üyesinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu bildirildi. 3 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürülmesi bekleniliyor. Kentteki gözaltı sayısının daha fazla olduğu aktarıldı. Polis sabah saatlerinde belediye binasında da arama yapmaya başladı.

Van'da ise Erciş İlçe Belediyesi Eş Başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eş başkanların yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Erhan Akbaş, İlçe Eş Başkanları Hicran Kandemir ve Şakir Asıl ile Baran Karaca adında bir genç evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da ev baskınları: EMEP İl Başkanı serbest, HDP İlçe Başkanına tutuklama

SONRAKİ HABER

Garbis Altınoğlu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...