14 Ekim 2019 18:14

Hollanda'da çiftçiler tarım politikalarına karşı eylemlerini sürdürüyor

Hollanda'da binlerce çiftçi, hükümetin uyguladığı tarım politikalarını eyalet meclis binaları önünde protesto etti.

Fotoğraf: Abdullah Aşıran/AA

Paylaş

Hollanda'da binlerce çiftçi, hükümetin uyguladığı tarım politikalarını protesto etti. Lahey'de ve ülkenin farklı kentlerinde binlerce çiftçi, tarım politikalarını protesto için eyalet meclis binaları önünde eylem yaptı.

Yüzlerce traktör ile otoyolları kullanarak gösterinin yapıldığı eyalet meclislerinin önüne gidilmesi, trafikte aksamaların yaşanmasına sebep oldu.

Hollanda medyasında çıkan haberlerde, Groningen kentinde çiftçiler, meclis binası kapısını traktörle kırarak binaya girdi. Polisin coplarla müdahalesi sonrası bir kişinin yaralandığı kaydedildi. 

Çiftçiler, çarşamba günü, Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre için Ulusal Enstitüsü'nün (RIVM) bulunduğu Bilthoven kentinde toplanıp eylemi yaptıktan sonra Lahey'e geçerek traktörlerle Hollanda Parlamentosu'nun önünde hükümetin tarım politikasını protesto edecek.

Hollanda'nın Lahey kentinde iki hafta önce, ülkenin farklı kentlerinden gelerek Malieveld meydanında toplanan binlerce çiftçi, hükümetin tarım politikasını protesto etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Alman havayolu şirketi Lufthansa’da kabin personeli greve gidiyor

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: En kısa sürede barış diliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...