14 Ekim 2019 16:02

Erdoğan Azerbaycan'da konuştu: Operasyonlara devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da Hilton Otel'de düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı'nda Suriye'ye yönelik operasyonu savundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"Terörle mücadele konusunda Suriye krizindeki kadar çifte standarda, tutarsızlığa maruz kalmadık."

"Gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Aynı şekilde Cerablus'u bu teröristlerden temizledik mi, temizledik. Cerablus'ta şu anda Türkler mi var? Yok, gerçek sahipleri var. Bunu bunlar görmüyor mu, görüyor. Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ey Arap Ligi sen bunu görmüyor musun? Bu Arap Ligi, Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar değil miydi? Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar, bu operasyon sebebiyle yeniden Suriye'yi Arap Ligi'ne alma adımını atıyorlar. Bu ne menem iştir?"

"Terörle mücadele ediyoruz' diye ambargodan ekonomik yaptırımlara kadar akla hayale gelmedik tehditle karşı karşıya kaldık fakat ülkemizin bekası için yurt içinde ve dışında attığımız adımlardan hiçbir zaman pişmanlık duymadık."

"Türkiye, NATO'nun üyesi mi, üyesi. Avrupa Birliği ülkelerinin hemen hemen tamamına yakını NATO'nun üyesi mi, üyesi. Peki ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi? Yoksa bu terör örgütlerini siz NATO'ya üye olarak aldınız da benim mi haberim olmadı? Anlamak mümkün değil."

"Barış Pınarı Harekatı'nın Kürtler'i hedef aldığı, DEAŞ ile mücadeleyi zaafa uğratacağını, demografik yapıyı değiştireceğini, siyasi çözümü tıkayacağını, bu noktada bir felaketle karşı karşıya olduğunu söyleyenlere şunu söylüyorum. İddialarınızın hepsi yalan, iftira ve bühtandır. Bizim işimiz teröristlerledir"

"Türkiye, Barış Pınarı Harekatı ile en az 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati önemde bir adım atmıştır. Tehditlere ve baskılara aldırmadan harekatımızı sonuna kadar götürmekte kararlıyız. Açık söylüyorum, başladığımız işi muhakkak bitireceğiz."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da öldürülen Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu anıldı

SONRAKİ HABER

MEB’den sınır illerindeki eğitim için Koordinasyon Kurulu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...