14 Ekim 2019 15:14

Adana'da öldürülen Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu anıldı

Adana'da 2014 yılında gazete dağıtımı yaparken katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu, İHD Adana Şubesi’nde anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semti Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014'te bisikletle gazete dağıtımı yaparken katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu  İHD Adana Şubesi’nde yapılan etkinlikte anıldı.

Anmada ilk olarak konuşan Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, Bağdu’nun öldürülmesinin IŞİD’in silahlarla çıktığı 6-7 Ekim olayları ve Adana’da aynı dönemde işlenen Ahmet Albay ve Yusuf Güldiren cinayetlerinden bağımsız olmadığını belirterek bu üç cinayetin birbirleri ile bağlantısı ve IŞİD bağlantısı araştırılmadan münferit cinayetler olarak değerlendirilerek karanlıkta bırakıldığını dile getirdi. Tüm delillere rağmen Bağdu’nun soruşturma dosyasının faili meçhule bırakıldığına dikkat çeken Bek, soruşturmayı yürüten savcının son olarak suçu Suriye’de hayatını kaybeden bir IŞİD’liye yüklemeye çalıştığını söyledi.

“SINIR ÖTESİ OPERASYONDA IŞİD’LE HESAPLAŞMA GÖREMİYORUZ”

Eşini öldürenlerin bir an önce yargılanmasını isteyen Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu da avukatının tüm çabalarına rağmen yargının eşinin katilini bulmadığını ifade etti.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da Bağdu şahsında katledilen gazetecileri anarak, "Kadri Bağdu cinayetinin aydınlanmasının Türkiye'deki mevcut olan iktidarın İŞİD'le hesaplaşması anlamına gelecektir. Özellikle bugün sınır ötesi operasyona baktığımızda hiç de İŞİD'le hesaplaşma, hiç de İŞİD'le olan ortaklıkları ve bağlarını değiştirmeye dönük bir izlenim elde edemiyoruz. Düzenlenen sınır ötesi operasyonda neredeyse İŞİD'in koruyuculuğu kabul eden bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

Son olarak anmada konuşan İHD Akdeniz Bölge Temsilcisi Avukat Yasemin Dora Şeker de, “Olayın üzerinden 5 yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturmanın rafa kaldırılmış olması Türkiye’de bir cezasızlık hukukunun var olduğuna açık işarettir” ifadelerini kullandı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu'da deniz dolgusu için bilirkişi raporu: Yetersiz

SONRAKİ HABER

Erdoğan Azerbaycan'da konuştu: Operasyonlara devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...