14 Ekim 2019 15:11

İBB’den 5 maddelik deprem planı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 başlıktan oluşan ‘Deprem Seferberlik Planı’nı devreye soktuklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis oturumunda 13 bölümlük deprem konulu bir sunum yaptı. İBB'nin, özellikle 1999 Marmara Depremi sonrasında, depreme hazırlık konusunda ulusal ya da uluslararası birçok kurum ile farklı çalışmalar yaptığını hatırlatan İmamoğlu, İBB Deprem Seferberlik Planı"nı devreye soktuklarını vurguladı. İBB Başkanı "Deprem Seferberlik Planı" için 5 başlık paylaştı:

  • Afet odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları.
  • Mevcut alt yapı ve ulaşım ağının afetlere dayanıklı hale getirilmesi.
  • Sismik ve yer bilimleri çalışmaları.
  • Afet sonrası toplanma / barınma alanları.
  • Afet odaklı eğitim ve kapasite geliştirme.

YIKICI DEPREM SENARYOSU

İmamoğlu olası 7,5 büyüklüğündeki yıkıcı deprem senaryosunu da paylaştı. Buna göre, İstanbul'da çok ağır ve ağır hasarlı bina sayısı 48 bin, orta ve daha üstü hasarlı bina sayısı 194 bin olacak. Bu rakamlara göre; binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak, 25 milyon ton enkaz oluşacak, yolların yüzde 30'u kapanacak, 463 içme suyu noktası, bin 45 atık su noktası ve 355 doğal gaz noktası hasar görecek. Toplamda 120 milyar TL yapısal ve yapısal olmayan ekonomik kayıp yaşanacak.

KASIMDA DEPREM ÇALIŞTAYI 

Kasım ayı içerisinde, konunun tüm paydaşlarının katılımıyla "Deprem Çalıştayı" düzenleyecekleri bilgisini veren İmamoğlu, İstanbul'da gerçekleşebilecek olası bir deprem ile ilgili tüm bilimsel verinin hızlı, etkili ve güvenilir bir şekilde İBB'ye aktarılmasının 1 yıl içerisinde sağlanacağını belirtti.

‘859 TOPLANMA ALANI'

859 toplanma alanı hazırladıklarını söyleyen İmamoğlu, “Vatandaşın afet öncesi, anı ve sonrasında hazır olması için her binanın toplanma alanlarının ve bu alanlara ulaşımı sağlayacak tahliye koridorlarının belirlenmesinde ilk 6 ayda AFAD ile koordinasyon ve muhtarların bilgilendirilmesi, belirlenen toplanma alanı tahliye koridorlarının vatandaşla paylaşılması ve el kartelalarının hazırlanması sağlanacak” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri: Teknik gezi masraflarını üniversite karşılamalı

SONRAKİ HABER

Ordu'da deniz dolgusu için bilirkişi raporu: Yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...