14 Ekim 2019 14:04

ODTÜ öğrencileri: Teknik gezi masraflarını üniversite karşılamalı

Teknik gezileri iptal edilen ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerine "tasarruf etmiş olacakları" söylendi. Karara tepki gösteren öğrenciler "Gezi masraflarını üniversite karşılamalı" diyor.

Fotoğraf: Ayrıntılı Bilgi/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

İlayda BİLGEN
Ankara

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin ilk dönem yapması gereken teknik gezi, "geçen yıl aynı alanı çalıştıkları, bu konuda bir birikim sahibi oldukları” gerekçesiyle iptal edildi. Ayrıca öğrencilere teknik geziye gitmeyerek "tasarruf da etmiş olacakları" söylendi. Karara ve yapılan açıklamaya tepki gösteren öğrenciler, "Teknik gezi masraflarını üniversite karşılamalı" dedi.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, birinci sınıf ikinci dönemden itibaren eğitimleri süresince düzenlenen teknik gezilere katılıyor ve çalışacakları alana giderek incelemelerde bulunuyor. Öğrenciler, bu alandaki gözlemleriyle dönem süresince projelerine devam ediyor. Fakat bu yıl son sınıf öğrencileri, "geçen sene aynı alanı çalıştıkları, bu konuda bir birikim sahibi oldukları” gerekçesiyle güz yarıyılında teknik geziye götürülmedi. Üstelik öğrencilere teknik geziye gitmeyerek "tasarruf etmiş olacakları" söylendi.

Konuya dair Evrensel'e konuşan bir dördüncü sınıf öğrencisi, gezi iptal edildiği için hazırladığı projede eksikler olacağını söyledi: "Elimizdeki veriler yeterli değil ve yalnızca alana giderek sağlayacağımız veriler var. İkinci dönem eksik bilgilerden dolayı sorun yaşanacağını düşünüyorum."

Bir başka öğrenci ise teknik gezilerin kendilerini akademik anlamda ilerlettiğini belirtti. "Alana gidip doğrudan gözlem yapmak ve alandaki sorunları tespit etmek hem gerçeğe en yakın şekilde proje yapmamızı sağlıyor, hem de bizlerin kentteki bir soruna diğer sorunları da gözlemleyerek çok yönlü nasıl yaklaşacağımızı da öğretiyor" diyen öğrenci, aynı zamanda her teknik gezinin masraflar nedeniyle kendileri için bir sorun haline dönüştüğünü ifade etti. "Maliyet yalnızca yol ve kalacak yerle bitmiyor, öğlen ve akşam yemeklerini de bizim karşılamamız bekleniyor" diyen öğrenci, bu nedenle hem okuyup hem de çalışmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. “Hem çalışıyoruz, hem de ödevleri, projeleri yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu bizim çok daha çabuk yıpranmamıza sebep oluyor. Kendimize dahi zaman ayıramadığımız oluyor" diyen öğrenci, teknik gezinin masraflarını üniversitenin karşılaması gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Antep’te iş bırakan saya işçileri yüzde 20 zam ve ‘sigorta’ kazandı

SONRAKİ HABER

İBB’den 5 maddelik deprem planı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...