14 Ekim 2019 12:50

Şule Çet davasının 4. duruşması yarın görülecek: Sanıkların intihar savı çöktü

Şule Çet'in avukatlarından Onur Tatar, bilirkişi raporuyla sanıkların Şule'nin intihar ettiği yönündeki savlarının çöktüğünü ifade etti.

Şule Çet davası öncesi adliye önü

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Şule Çet davasının dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın görülecek. Dördüncü duruşmada yaşanacaklara ilişkin Evrensel'e bilgi veren Şule Çet'in avukatlarından Onur Tatar, Gazi Üniversitesindeki uzmanlardan gelen bilirkişi raporuyla sanıkların Şule'nin intihar ettiği yönündeki savlarının çöktüğünü ifade etti.

Geçmişe ilişkin verilerin sanıkların talebi üzerine dosyaya girdiğini ve Şule'nin intihar etme ihtimalinin incelendiğini söyleyen Tatar, "Gazi Üniversitesinden 3 psikiyatri uzmanının hazırladığı bilirkişi raporu ile gelen delillere göre intihar şüphesi kalmadı. Bu yönüyle de sanıkların başından beri savunduğu intihar savı çökmüş durumda. Biz, duruşma başından beri tecavüz edilerek cinayete kurban gittiğini ifade ediyorduk ve bu rapor ile de doğrulanmış oldu" diye konuştu.

ASANSÖR ÖNÜNDEKİ KONUŞMA ÇÖZÜLECEK

Ayrıca 20. kattaki Berk Akand'ın kameraya yüzünün dönük olması sebebiyle Çağatay Aksu ile aralarındaki konuşmaları da çözecek dudak okuma uzmanının bulunduğunu dile getiren Tatar, “Dosya iki hafta önce uzmanların eline geçti, 30 saniye ile bir dakika arasında olan asansör önündeki konuşma çözülecek. Bu konuşmanın mahkemeye yetişmesi olası ancak yetişmezse daha sonra belli olacak. Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir, hazırladığı 52 sayfalık rapor hakkında sorularımızı yanıtlayacak ve Şule Çet'in ev arkadaşı Lilia Tuhari dinlenecek” bilgilerini verdi. Tatar son olarak şöyle konuştu: “Cinayetler artarak devam ediyor. Genel olarak toplumda şiddet sorunu var ve katillerin cinayet işlemesi için hep bir bahanesi oluyor. Yasalar maalesef tek başına engel olamıyor, biz de katilleri cesaretlendirmemek adına uğraşıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Buca Belediyesi işçileri: Alacaklarımız eksiksiz yatırılsın

SONRAKİ HABER

Otogaza zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...