14 Ekim 2019 12:15

Buca Belediyesi işçileri: Alacaklarımız eksiksiz yatırılsın

Buca Belediyesinde ücretlerini alamayan 150 kadrolu işçi, belediye binası önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Buca Belediyesinde kadrolu olarak çalışan DİSK Genel-İş üyesi 150 işçi, belediye binası önünde açıklama yaptı. DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Yönetimi işçilerin yaşadıkları süreci basın açıklaması ile kamuoyuna anlattı.

Buca Belediyesinde yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan 150 kadrolu işçi, belediye önünde açıklama yaptı. Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Yönetimi Buca Belediyesi işçilerinin ücretlerini ödenmemesine dair yaptıkları açıklamada "Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Genel-İş Sendikası Üyesi Buca Belediyesi işçilerimiz toplu iş sözleşmelerinden kaynaklı haziran ayında giyim yardımı, temmuz ayında kurban bayramı erzak yardımı ve ağustos ayında devlet ikramiyesi ile sendika ikramiyesi olmak üzere toplamda 6 kalem, yaklaşık kişi başı eğitim ve izin parası dahil 15 bin liranın üzerindeki alacaklarımız Buca Belediyesi yönetimi tarafından verilmemiştir" denildi.

"KRİZİN FATURASI İŞÇİLERE KESİLİYOR"

Ülkede yaşanan ekonomik krizin faturasının işçilere kesildiği belirtilen açıklamada, "Krizin yoğun olarak hissedildiği ve belediyelerin kesintilerden ve borçlardan kaynaklı yaşanılan ekonomik zor durumunu anlayış ve sağ duyu ile hareket ederek karşıladık. Ağustos ayında yapılan görüşmemizde geriye dönük ödemelerimizin her ay 2 kalem ödeme alınarak eritileceği sözü verilmiş fakat tutulmamıştır. Eylül ayının ilk günlerinde ilgili başkan yardımcısı ile yapmış olduğumuz görüşmede en geç Eylül’ün 10'unda bu ödemenin yapılacağı diğer ödemelerin ise her ay eritileceği konusunda anlaşarak ayrıldık. Eylül’ün 10'nunda yine verilen sözler tutulmamıştır.

Yine bu ay içinde yaptığımız görüşmelerde her ay 1 kalem ödeme yapılarak 4 ay içinde bu alacakların verileceği ve ilk ödemenin de geçtiğimiz 11 Ekim Cuma günü yapılacağı belirtilmiş olup, yine verilen sözler yerine getirilmemiştir. Bizler işçiler olarak üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmekteyiz. Aynı sorumluluk bilincini işverenlerden, meclis üyelerinden, siyasilerden ve üst düzey bürokratlardan da beklemekteyiz" sözlerine yer verildi.

Buca Belediyesinde çalışan kadrolu, sendikalı işçilerin toplamda 15 bin lira alacakları olduğunu değerlendiren Genel-İş 5 Nolu Şube yönetimi, "Buca Belediyesi nasıl bu kadar borç yükü altına girmiştir ve bu israfın sorumluları kimlerdir? Meclis üyeleri, eski belediye yönetimi bu borçları yaparken neden belediyenin harcamalarını ve borçlanmalarını asli görevleri olmasına rağmen yeterince sorgulamamıştır? Biz işçiler artık alın terimizin karşılığını tam olarak ve zamanında istiyoruz. Bu borçların ve ekonomik buhranın sorumluları kim ise onlardan hesap sorunuz, Lütfen! İşçiler asla bu sorumsuzluğun parçası değildir ve bir an önce geriye dönük alacaklarımızın eksiksiz olarak yatırılmasını talep etmekteyiz." dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD, TİHV, SES, MTO ve Diyarbakır Barosu Nusaybin’de inceleme yaptı

SONRAKİ HABER

Şule Çet davasının 4. duruşması yarın görülecek: Sanıkların intihar savı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...