14 Ekim 2019 11:44

İHD, TİHV, SES, MTO ve Diyarbakır Barosu Nusaybin’de inceleme yaptı

İHD, TİHV, SES, MTO ve Diyarbakır Barosundan oluşan heyet, sınır kenti Nusaybin'de incelemelerde bulundu. İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan “Savaşın bir an önce durmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Mardin Tabip Odası (MTO) ve Diyarbakır Barosu yöneticilerinin de içinde bulunduğu bir heyet, sınır kenti Nusaybin'de incelemelerde bulundu. Havan toplarıyla vurulan yerlerde incelemerde bulunan heyet, yaralıları da ziyaret etti. Açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Savaşın bir an önce durmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre İHD, TİHV, SES, MTO ve Diyarbakır Barosu yöneticilerinin yer aldığı heyet Nusaybin'i ziyaret etti. Heyetten ayrı olarak kente giriş yapmak isteyen HDP Mardin milletvekilleri Ebru Günay ve Pero Dündar’a ise “güvenlik” gerekçesiyle izin verilmedi.

ÖZTÜRK: SAVAŞ BİR AN ÖNCE DURSUN 

İlk olarak Nusaybin Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, burada belediye eş başkanlarından kentte yaşananlara dair bilgi aldı. Görüşmede konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Bu savaşın bu şekilde büyük acılara yol açacağına dair uyarılarda bulunmuştuk. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine dönük bu müdahalesi bir savaş. Barışta ısrarcı olan insanlar olarak her zaman buna karşı çıktık, karşı çıkmaya devam ediyoruz” dedi.

Savaşın ölümlere neden olacağını herkesin öngördüğünü ve Nusaybin’de de bunun yaşandığını belirten Öztürk, “Özellikle sivil ölümlere dikkat çekmek istiyoruz ve bu savaşın bir an önce durmasını istiyoruz” çağrısında bulundu. 

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ"

Ardından konuşan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da Türkiye’nin önce kendi vatandaşının güvenliğini alması gerektiğini ifade etti. Fincancı, “Ancak böyle bir durumun olmadığını gördük” dedi. Fincancı, TİHV, İHD ve sağlık örgütlerinin ellerinden gelen desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

ERDEN: BARIŞIN OLMADIĞI YERDE SAĞLIKTAN BAHSİDİLEMEZ

SES Genel Başkanı Gönül Erden de var olma mücadelelerinin, savaşa karşı barışı savunmak olduğuna dikkat çekti. “Barışın olmadığı yerde sağlıktan ve sağlıklı olmaktan da bahsedemeyeceğimizi biliyoruz” diyen Erden, devamında “Savaşın ne olduğunu sağlık emekçileri olarak iyi biliyoruz. Hem yaşanan yaralanmalar hem de yaşanan travmaların acısı ile çok daha yakinen yüzleşiyoruz” ifdelerini kullandı. Erden, “Savaşa karşı barışın sözünü ifade etmek gerekiyor” dedi.

YARALILAR ZİYARET EDİLDİ, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'tan bilgi alan heyet görüşmenin ardından patlamalarda yaşamını yitirenler için kurulan taziye noktalarını ve hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Heyet havan toplarıyla vurulan yerlerde incelemelerde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador Marksist Leninist Komünist Partisi: Zaferi, cesaret ve eylem birliği getirdi

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesi işçileri: Alacaklarımız eksiksiz yatırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...