14 Ekim 2019 11:05

Pervin Buldan: Her yerde barışı dillendirmeye devam edeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Suriye operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz kadınlar halkların barış içinde yaşamasına, kendi topraklarında kendi geleceklerini kendilerinin be

Fotoğraf: Can Deniz Eraldemir/EVRENSEL

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Suriye operasyonuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Buldan, "Biz kadınlar halkların barış içinde yaşamasına, kendi topraklarında kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesine engel olacak her türlü politikaya hayır diyoruz" dedi.

Buldan, İHD İstanbul Şubesi'nde, HDP, HDK, ESP, SYKP, DBP, Devrimci Parti, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi- SODAP Demokratik Kadın Hareketi kadın eş başkanları ve HDP Kadın Meclisi adına yaptığı açıklamada, 2011 yılında başlayan ve 8 yıldır devam eden Suriye savaşının yarattığı yıkım, tahribat, katliam ve göçün savaşların karanlık yüzünün özeti olduğunu ifade etti.

Halkların dillere, mezheplere, dinlere bölünerek kıyıma uğratıldığını, yüz binlerce insanın ise yaşamını yitirdiğini aktaran Buldan, "Ortadoğu'nun en kadim kentleri yerle bir edildi, milyonlarca insan evini, yurdunu bırakarak göç etmek zorunda kaldı. Kürt halkı, Rojava, kuzey ve doğu Suriye halkları, dünyanın her yerinden gelen enternasyonalistler büyük mücadele ve bedellerle bu insanlık düşmanı, tecavüzcü çeteleri yenilgiye uğrattı. Bu çeteler ve destekçileri insanlık vicdanında lanetlenerek mahkum edildi." diye konuştu.

OPERASYONA DESTEK VEREN MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik sürdürülen operasyona muhalefetin destek vermesini eleştiren Buldan, "Buradan bir kez daha, savaş politikalarına onay veren ve bu haliyle bir ittifakın içinde yer alan muhalefet partilerine de sesleniyoruz. Bu kirli siyasetin bir parçası olmaya son verin. Aksi takdirde Türkiye halklarının, özellikle Kürt ve Türklerin tarih birliğinin, birlikte yaşama temellerinin ve duygu bağının ciddi bir biçimde zedelenmesinde sizin de rolünüz olacaktır." diye konuştu.

"Her yerde barışı dillendirmeye devam edeceğiz. Bu yasaklamalar, bu müdahaleler bizleri engelleyemeyecektir. Her yerde barışı dillendirmeye de devam edeceğiz" diyen Buldan, halkları kendi topraklarından koparacak, geleceğe ipotek koyacak bir siyaseti kadınlar olarak reddettiklerini dile getirdi. Buldan, şunları kaydetti:

"Biz kadınlar, halkların barış içinde yaşamasına, kendi topraklarında kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesine engel olacak her türlü politikaya hayır diyoruz. Kadınların binbir emek, mücadele ve ağır bedellerle elde ettiği kazanımlarının gasbedilmesini kabul etmiyoruz. Kadınların topraklarından kopartılarak göçe zorlanmasını, savaşa karşı çıkarak barış için sözünü söyleyen demokratik kamuoyuna yönelik yargı eliyle girişilen cadı avını kabul etmiyoruz." (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

AB ülkeleri Türkiye’ye silah satışını sınırladı

SONRAKİ HABER

İsveç'te eğitimde kısıntıya gidilmesi kararı 12 kentte protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...