14 Ekim 2019 10:50

Bornova'daki çocuk istismar davasından yine karar çıkmadı

Bornova'da 9 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan Tuncay Ç.'nin yargılandığı davanın 14’üncü duruşmasında da karar çıkmadı.

Fotoğraf. MA

Paylaş

Bornova'da 2016 yılında 9 yaşındaki Y.K.’ye istismarda bulunan Tuncay Ç.'nin yargılandığı davanın 14’üncü duruşmasında da karar çıkmazken, bir sonraki duruşma 29 Ocak 2020’ye erteledi.

İzmir’in Bornova ilçesinde 2016 yılında Tuncay Ç., 9 yaşındaki Y.K.’ye cinsel istismarda bulunmuştu. İstismarın ortaya çıkmasının ardından Tuncay Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Açılan davada, mahkemede pedagog eşliğinde dinlenmesi talep edilen Y.K. duruşma öncesi faille yüzleşeceği kaygısı ile kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Davanın 14’üncü duruşması Bayraklı Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanık Tuncay Ç.'nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmaya, Çalışma Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı avukatı ile sanık avukatı katıldı. İzmir Kadın Meclisleri de duruşmayı takip etti.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) çocuğun ölüm nedeni ile maruz kaldığı istismar arasında illiyet bağı kurulup kurulamayacağına dair yazısı ile tanıklar hakkında muayene talebinin "usule uygun olmadığı" gerekçesiyle muayene randevusu verilmemesine ilişkin yazısı okundu.

Yapılan savunmaların ardından ATK'den tanıkların beyanlarına itibar edilip edilemeyeceğine dair rapor istenmesine karar verilerek, duruşma 29 Ocak 2020 tarihine ertelendi. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor

SONRAKİ HABER

AB ve NATO Türkiye’ye mesafe koyabilecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...