14 Ekim 2019 08:00

Suriye ordusu SDG kontrolündeki Tel Tamer, Tabka ve Ayn İsa'ya girdi

Suriye ordusunun, daha önce Suriye Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen Tabka, Tel Tamer ve Ayn İsa’ya konuşlandığı aktarıldı.

Fotoğraf: Abkhazian Network News Agency/Wikimedia Commons(CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Şam yönetimiyle Demokratik Suriye Güçleri (SDG) arasındaki anlaşma sonrası Suriye ordusu Tabka ve Tel Tamer'e yerleşmeye başladı. Ayrıca Suriye devlet televizyonu, Türkiye’nin operasyon kapsamında hedef aldığı belirtilen noktalardan Ayn İsa’ya da konuşlanıldığını duyurdu.

SDG'nin Türkiye’nin başlattığı operasyon ve ABD’nin çekilme kararı sonrası Şam yönetimiyle anlaşmasının ardından, Suriye ordusunun SDG kontrolündeki  yerlere girmeye başladığı aktarıldı. Dün akşam saatlerinden itibaren Suriye’nin kuzeyine doğru asker kaydırmaya başlayan Suriye ordusu, daha önce SDG tarafından kontrol edilen ve Rakka’nın batısında bulunan Tabka’nın yanı sıra stratejik önem taşıyan Tel Tamer’e de yerleşmeye başladı.

TSK’nin operasyonunun ana noktalarından Rasulayn’ın (Serekaniye) 35 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Tamer, aynı zamanda Türkiye’nin harekatta ele geçirdiği belirtilen kritik M4 karayolunun da üzerinde bulunuyor.

Suriye askerlerinin, Türkiye’nin operesyon kapsamında hedef aldığı belirtilen noktalardan Ayn İsa’ya da konuşlandığı belirtildi. Suriye devlet televizyonu, Ayn İsa’dan yaptığı yayında, "halkın Suriye ordusunu memnuniyetle karşıladığını" duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye hükümet güçlerinin "Ayn İsa’da Türk güçleriyle cephe hattına konuşlandığı" bilgisini verdi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Ayn İsa’da bulunan az sayıda Amerikan askerinin dün üslerini terk ettiği belirtilmişti. Ayn İsa aynı zamanda, bir IŞİD hapishanesinden gerçekleştiği iddia edilen firarlarla da gündeme gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

50 bin lira maaş alan Özçelik-İş Başkanı Yunus Değirmenci, 1.8 milyonluk araç aldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da HDP'lilere polis ablukası ile müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...