13 Ekim 2019 17:03

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi'nden kentsel dönüşüm eylemi

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, kentsel dönüşümün halkın tüm bileşenlerinin birlikte masada bulunduğu bir plan dahilinde olması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi ve "kentsel dönüşüm mağdurları", hem Belediye Başkanı Hasan Tahsin'in verdiği kiraların ödeneceği sözünün tutulmaması üzerine hem de mağduriyetlerin devam etmesi nedeniyle eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenlendi. "Ev de bizim semt de bizim beton değil insanca yaşam istiyoruz", "Ev yok kira yok dönüştürmeyen Tahsin Usta" pankartı ardında toplanan yurttaşlar, "Tapularla oynama kendine rant sağlama", "Gaziosmanpaşa'da risk sizsiniz" dövizleri taşıdılar ve "Direne direne kazanacağız" "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarını attılar.

Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi adına konuşan dönem sözcüsü Korkmaz Aslan, yapılacak dönüşümün mahallelerin kendi gerçekleri ile özdeşleşen, bölge halkının içinde olduğu ve karar verdiği, meslek odalarının ve halkın avukatlarının içinde olduğu, halkın tüm bileşenleri ile hep birlikte masada bulunduğu bir plan dahilinde olması gerektiğini vurguladı ve "Gaziosmanpaşalıların barınma hakkını hiçe sayan herhangi bir dönüşümün halk yararına bir dönüşüm değil rantsal dönüşümü amaçladığını biliyoruz. Bu sebeple de herhangi bir Gaziosmanpaşalıyı dışlayan hiç bir kararı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"BİRLİKTE YAŞAYACAĞIMIZ BİR SEMT İSTİYORUZ"

Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesi için gerekli planların bir an önce çıkarılmasını ve tapu tahsis belgesi olan vatandaşların sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini hatırlatan Aslan, "Gaziosmanpaşalılar olarak barınma ve kent hakkımızın tanındığı okul, park, hastane gibi kamusa hizmet alanlarımızla birlikte mahallerimizin bir bütün olarak var olduğu, kiracısı ile ev sahibi ile işçisi ile esnafı ile hepimizin birlikte yaşayacağı, hiçbirimizin buradan kovulmayacağı bir Gaziosmanpaşa istiyoruz" dedi.

Deprem tehlikesine de dikkat çeken Aslan, "Acilen afet hazırlık planının hazırlanmasını ve nüfusa yeterli büyüklükte ve acil ihtiyaçlar ve müdahale araçlarını da içeren afet toplanma alanları kurulmasını talep ediyoruz" dedi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evlerini terk eden komşularımızın mağduriyetleri halen sürmekte ve diğer bölgelerde de evleri yıkılan komşuları gibi onlara da " kira yardımlari" geç veya düzensiz ödenmektedir. 3 yıldır yoğun bir baskı altında olan Yıldıztabya ve Yenidoğan Mahalleleri'nde saldırılar 31 mart İBB seçim sonuçlarından sonra bıçak gibi kesilmişti. Fakat mazbata iptali sonrasında çok manidar bir şekilde GOP Belediye Başkanı H.Tahsin Usta ve Teknik Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül kaldıkları yerden saldırılarını yeniden başlattıktan hemen sonra, mahkemeler üzerinde baskı oluşturarak hukuka aykırı kararlar aldırmışlardır. Hemen akabinde de evlerimizin yıkımını amaçlayan sürecin fitilini ateşlemişlerdi. Bunun üzerine başlatmış olduğumuz hukuki girişimlerimiz neyseki sonuç vermiş, seçimden önce için yürütme durdurma kararları alınmış bir kismi da iptal edilmiştir."

VERİLEN SÖZ TUTULMADI

Eyüp Araz ise Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nın dört aydır ödenmeyen kiraların ödeneceği sözü verdiğini hatırlattı ve "Bazılarımız ancak yarısını alabildi. Çok azını bile alanlarımız var" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da Kürtçe konuştuğu için linç edilen Şirin Tosun yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Örgütsüz ve kuralsız çalışma işyerinde taciz ve şiddeti artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa